Estetik operasyonların tercih nedenleri arasında; Eskiye göre daha modern yöntemlerin kullanılması, Büyük bölümünde hastanede istirahat gerektirmemesi, Kişiye göre değişim göstermekle birlikte acısız olması sayılmaktadır. Son zamanlarda kadınlar

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor
Estetik operasyonların tercih nedenleri arasında;

  • Eskiye göre daha modern yöntemlerin kullanılması,

  • Büyük bölümünde hastanede istirahat gerektirmemesi,

  • Kişiye göre değişim göstermekle birlikte acısız olması sayılmaktadır.


Son zamanlarda kadınlar ve erkekler tarafından talep edilen estetiklerden biri de yanak dolgusudur. Yanaklara yapılacak bir dolgu işleminden sonra insanların simaları bir anda değişmektedir. Değişim özellikle yorgun gözüken yüz hatlarını gençleştirmektedir. Ancak kişiler fiyatlarından çekindiği için bu tür operasyonlardan uzak kalmaktadır.

Yanak Dolgusu Estetik Güncel Fiyatlar




Yanak dolgusu estetik fiyatları hakkında çıkan haberlerin büyük bir kısmı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durumun ana nedeni her merkezin farklı bir politika üzerinden hizmet vermesidir. Verilen hizmetler de otomatik olarak fiyatların değişim göstermesine neden olacaktır. Fiyatların belirlenmesinde;

  • Yanakta hangi tür dolgunun kullanılacağı,

  • Hangi uzman tarafından işlemin gerçekleştirileceği,

  • Estetik merkezinin konumu gibi etmenler kendini göstermektedir.


Bunun yanı sıra artık insanlar birden fazla estetik işlemi aynı anda yaptırmaktadır. Uzman onayları ile yapılan çoklu işlemler tek kerede tüm isteklerin yerine getirilmesini sağlamaktadır. Bu tür adımlar fiyatlarda da indirim elde edilmesini sağlamaktadır.

Yanak Dolgusu Estetiği Nasıl Yapılır?


Acıdan korkan bireyler genellikle fiyattan sonra yanak dolgusu estetiği nasıl yapılır araştırmalarına girmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirmeler bu işlemde iki farklı yöntemin takip edilebildiğini göstermektedir. İlk yöntem cerrahi işlem bazındadır. Eskiden çok sık kullanılmasına karşın artık gerekli olmadıkça cerrahi işlem üzerinden estetik yapılmamaktadır.

Yanak dolgusunda en çok tercih edilen yöntem enjeksiyon yardımı ile yapılan operasyondur. Uygulama öncesinde işlemin yapılacağı alan özel bir krem sürülerek uyuşturulmaktadır. Bu sayede işlem sırasında kişiler herhangi bir acı hissetmemektedir. Uzman önerileri ile seçilen dolgu malzemesi yine uzmanlar tarafından belirlenen bölgelere enjekte edilmektedir. Üstelik işlem zannedildiği kadar uzun da sürmemektedir. Ortalama olarak 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

Yanak Dolgusu Estetiği Ne Kadar Kalıcıdır?


İnsanların bedenleri farklı özellikler göstermektedir. bu neden yüzünden aynı hastalığı geçiren kişilerden bir kısmı ayakta atlatırken bir kısmı yatağa düşebilmektedir. Yanak dolgusu kalıcılık oranı da bu şekilde değerlendirilmelidir. Sağlığa zararı olmasa da dolgu malzemesi bedene sonradan enjekte edilmektedir. Bu da zaman içerisinde erimesine neden olmaktadır. Erime süresini;

  • Dolgunun ana malzemesi,

  • Ne kadar enjekte edildiği,

  • Uzman önerilerine uyulup uyulmadığı belirlemektedir.


Uzun süreli kullanımlar için gerekli kontrol seanslarının kaçırılmaması önerilmektedir. Çünkü uzmanlar kontrol esnasında gerekli görmeleri halinde ekleme yapabilmektedir. Genel manada yapılan dolgular ise bir sene ya da üzerinde kullanılabilmektedir. Tabi zaman ilerledikçe doldu eridiği için ilk günkü kadar etkili görünmemektedir.

Yanak Dolgusu Estetiği Sonrası


Yanak dolgusu estetiği sonrasında hastanede ya da kliniklerde kalınmasına gerek bulunmamaktadır. Hijyen koşullarına uygun olarak uzmanlar tarafından gerçekleştirilen işlemlerden sonra kişiler evlerine gidebilmektedir. Dolgu sonrasında günlük yaşama dönülmesinde de herhangi bir sakıncalı durum yoktur. Ancak dolgudan sonraki ilk bir ya da iki saat yüzde hafif bir kızarıklık oluştuğu bilinmektedir.

Kızarıklık birkaç saat içerisinde kaybolmaktadır. Yanaklara yerleştirilen dolgu bu kez ödem toplamaya başlayacaktır. Şişlik olarak da bilinen ödemde miktarlar kişiden kişiye değişim göstermektedir. Ancak ödem de uzun süre kalıcı değildir. Yanak dolgusu yaptıran nihai sonuçlarını üç hafta ile bir ay arasında almaktadır. İstenmesi halinde işlem yenilenebilmektedir.