Özellikle son zamanlarda artan koronavirüs vakaları ve ölümleri nedeniyle Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının kapsamı da genişletildi. Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof.

Özellikle son zamanlarda artan koronavirüs vakaları ve ölümleri nedeniyle Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının kapsamı da genişletildi. Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, salgının yılbaşındaki yasakları nasıl etkileyebileceğine dair konuştu.

"Kesintisiz 4 günlük yasak gidilebilir"


Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan, 31 Aralık'ın perşembe gününe denk geldiğini hatırlattı. İlhan, 31 Aralık da dahil 4 gün boyunca kesintisiz olarak sokağa çıkma yasağı uygulanabileceğini ve hafta sonu yasaklarıyla birleştirilebileceğinin altını çizdi.



Bu adımla birlikte yılbaşında yaşanabilecek tehlikeli kalabalığın da azaltılacağına değinen İlhan, ev içinde ya da dışarda buluşmaların da engelleneceğini aktardı. Ramazan Bayramı'nda yapılan kısıtlamayı hatırlatan İlhan, bulaşma oranlarını azaltmak için buna mecbur olduklarını belirtti.

"Çekirdek aileyle yaşamayı öğrenin"


Herkesin kişisel olarak sorunluluk alması gerektiğinden bahseden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, evlerde yapılan buluşmalara ara verilmesi gerektiğini kaydetti. İlhan, evlerde buluşulan cumartesi ve pazar günlerinin ardından gelen 6,7 ve 8'inci günlerde vaka sayısının arttığını gözlemlediklerini söyledi. Bu dönemde sadece çekirdek aile ile yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini ifade eden İlhan, evlerde buluşmanın tehlikesine işaret etti.