Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, Youtuber Muhammet Çumanoğlu’na hakaret etmesi nedeniyle 4 yıla kadar hapisle yargılanacak. Youtube dünyasında ünlü bir isim olan Muhammet Çumanoğlu, Okan Bayülgen’in 1 yıl önce yayınlanmış olan Uykusuzlar Kulübü adlı prog

Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, Youtuber Muhammet Çumanoğlu’na hakaret etmesi nedeniyle 4 yıla kadar hapisle yargılanacak.


Youtube dünyasında ünlü bir isim olan Muhammet Çumanoğlu, Okan Bayülgen’in 1 yıl önce yayınlanmış olan Uykusuzlar Kulübü adlı programında kendisine ait bir videoyu göstererek, “geri zekalı” demesi üzerine Okan Bayülgen hakkında suç duyurusunda bulundu ve ünlü televizyoncu hakkında soruşturma açıldı. Youtuber’ın avukatı, Bayülgen hakkındaki suç duyurusu ile ilgili olarak “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın YouTube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” dedi.



Okan Bayülgen: O ifadeyi başkaları için kullandım


Okan Bayülgen, olayla ilgili verdiği ifadesinde, “Muhammet Çumanoğlu'nun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında 'gerizekalı' ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır” dedi.

Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir

Soruşturma neticesinde, Okan Bayülgen “sesli yazılı ya da görüntülü ileti ile hakaret” suçlaması nedeniyle 2 ile 4 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.