ABD'li dağcı Emily Harrington yaptığı bir tırmanışla tarihe geçti. Tarihe geçilen yer ise Kaliforniya eyaletinde bulunan Yosemite Ulusal Parkı'nda gerçekleşti.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor
ABD'li dağcı Emily Harrington yaptığı bir tırmanışla tarihe geçti. Tarihe geçilen yer ise Kaliforniya eyaletinde bulunan Yosemite Ulusal Parkı'nda gerçekleşti. 34 yaşındaki Harrington, Ulusal Park'ta bulunan 1 kilometre yüksekliğindeki El Capitan kayasına gözünü kestirdi.



Ünlü dağcı 21 saatlik mücadelenin sonunda El Capitan'ın zirvesine serbest tırmanış yapan ve bu zirveye bir günde ulaşan ilk kadın olarak adını tarihe yazdırdı. Harrington, bu kayanın zirvesine çıkan dördüncü dağcı olma unvanını da aldı.


Bir yıl önce tırmanmaya çalışırken düşmüş!


Dağdaki Golden Gate denilen rotayı takip eden dağcının zirveye ulaştığı tam sürenin 21 saat, 13 dakika ve 51 saniye olduğu bildirildi. Daha önce zirveye ulaştığını ama ilk kez bir gün dolmadan çıktığını anlatan Harrington, bir yıl önce düştüğünü ve kötü şekilde yaralandığını aktardı.


Alt edilmesi zor bir kaya!


Emily Harrington'un tırmandığı El Capitan, dağcılar tarafından "alt edilmesi en zor kayalar" arasında gösteriliyor. Her yıl onlarca dağcının bu zalim kayaya tırmanmaya çalıştığı biliniyor. Kayaya serbest tırmanan dağcılar, sadece düştüklerinde kendilerini tutacak bir halat kullanıyor.