Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş Programında 1 Milyon yazılımcı projesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu! 1 Milyon Yazılımcı için eğitim sürecinin başlayacağını ifade eden Erdoğan'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş Programında 1 Milyon yazılımcı projesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu! 1 Milyon Yazılımcı için eğitim sürecinin başlayacağını ifade eden Erdoğan'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 milyon yazılımcı projesine başvuruların başladığını duyurdu. Bakan Albayrak, 1 milyon yazılımcı projesi için başvuruların nereye yapılacağını da açıkladı. 1 Milyon Yazılımcı projesi başvuru şartları, başvuru bilgileri ve diğer tüm detaylarıyla haberimizde...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Ulusa Sesleniş programında açıkladığı 1 milyon yazılımcı projesiyle ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıkladı! Koronavirüsle mücadele kapsamında uzaktan eğitim modeline geçen öğrencilerden, kısa ve orta vadede 1 milyon yazılımcı eğitilmesi planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 1 milyon yazılımcı için başvuruların başladığını ve başvuruların nereye yapılacağını açıkladı.

Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat! Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat!


BERAT ALBAYRAK DUYURDU! 1 MİLYON YAZILIMCI EĞİTİLECEK



1 Milyon yazılımcının eğitileceği ve istihdam edilmesinin hedeflendiği yeni projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Berat Albayrak, öğrencilere verilecek eğitimin özgeçmişlerine de işleneceğini aktardı. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla başvuru süreciyle ilgili bilgiler de verdi. 



Bakan Albayrak, yazılımla alakalı 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitimin hazır olduğunu ifade ederek katılmak isteyen katılımcıların internet üzerinden başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Gençlerin alacakları eğitimlerin CV'lerine işleneceğini de belirten Albayrak, yazılımcı arayan şirket ve firmaların, bu eğitimlerle donatılan gençler arasından uygun kriterlerle istihdam sağlayabileceğini de belirtti. Böylece hem 1 milyon genç yazılımcı olacak hem de istihdama büyük destek sağlanacak. 



1 MİLYON YAZILIMCI İSTİHDAMI BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?



1 Milyon yazılımcı ve 1 milyon İstihdam projesiyle ilgili başvurular "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" adresinden yapılacak. Bu siteye giriş yaptıktan sonra "Kayıt Ol" butonuna tıklamanız ve Eski-yeni kimlik bilgileri ile kayıt seçeneğini seçip ileri tuşuna tıklamanız, ardından sizden istenen kimlik bilgilerini girmeniz gerekiyor. Üyeliğini açtıktan sonra "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/" bu adresten giriş yapabilir ve yazılım eğitim içeriklerine ücretsiz olarak erişebilirsiniz.