Ortaokul ve imam hatip ortaokulu açılabilmesi için en fazla 32 derslik, 5'inci sınıfta en az 15 ya da toplamda 30 öğrenci bulunması gerekecek. 1-4'üncü sınıflarda öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda; ulaşım şartlarının elverişsiz olması veya

Ortaokul ve imam hatip ortaokulu açılabilmesi için en fazla 32 derslik, 5'inci sınıfta en az 15 ya da toplamda 30 öğrenci bulunması gerekecek. 1-4'üncü sınıflarda öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda; ulaşım şartlarının elverişsiz olması veya velilerin çocuklarının taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamında öğrenim görmelerini istememeleri halinde, valilikçe uygun görülmesi durumunda Bakanlıkça bu ilkokulların açık kalması sağlanabilecek.



Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.     



Buna göre, 1-4'üncü sınıflarda öğrenci sayısının toplamda 10'un altına düşmesi durumunda; ulaşım şartlarının elverişsiz olması veya öğrenci velilerinin çocuklarının taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamında öğrenim görmelerini istememeleri halinde, öğrenci sayısına bakılmaksızın valilikçe uygun görülmesi durumunda Bakanlıkça bu ilkokulların açık kalması sağlanabilecek. Bu durum hariç toplam öğrenci sayısının okul öncesi ve ilkokullarda 10, ortaokullarda, imam hatip ortaokullarında ve yatılı bölge ortaokullarında 30, ortaöğretim kurumlarında ise 40'ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.     



Ortaokul ve imam hatip ortaokulu açılabilmesi için en fazla 32 derslik, 5'inci sınıfta en az 15 ya da toplamda 30 öğrenci, fen dersliği, görsel sanatlar atölyesi ve/veya müzik dersliği, teknoloji ve tasarım atölyesi ile spor veya drama salonu bulunması gerekecek.     



Yeni binalarda kurum açma işlemlerinde, binanın eğitim ve öğretim açısından teklif edilen kurumun özelliğine uygunluğu için valilikçe görevlendirilen kişilerce yerinde yapılan incelemeye dair rapor ile binaya ait Yapı Kullanma İzin Belgesinin veya Devlet Yatırım veya Temel Eğitim Kurumları Yapım Programlarında bulunan veya yapı denetim geçici kabulü valilik teknik personelince yapılan veya yapılan protokoller dahilinde yapımı gerçekleştirilen eğitim kurumlarından, öğrenci ve yapı güvenliği açısından risk teşkil etmeyen yola terk, ifraz, tevhit, plan değişikliği, belge temini gibi gerekçelerle yapı kullanma izin belgesi alma süreci devam edenlerin geçici kabulleri yapılmış olması kaydıyla geçici kabul belgesinin birer örneği valilikçe Bakanlığa gönderilecek.     

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!


Okulların MEB Takvimi Nasıl işeyecek?



Okulların kapalı kalması ile alakalı ilk açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı. Pandemiden dolayı okulların açılması ilk etapta 31 Ağustos olarak belirlenmiş olsa bile mevcut şartlardan dolayı 21 Eylül’ e erteleneme gibi bir durum söz konusu olmuştu. Arada kalan bu 3 haftalık süre içinde öğrenciler için telafi eğitimlerinin yapılması kararlaştırılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun istişareleri sonucunda okulların açılma durumu belirgin bir hal almaya başladı.  Okullar ilk etapta 21 Eylül tarihinde belli sınıflar için belli sayıda öğrenci ile yüz yüze yapılması kararlaştırıldı.



Bilim Kurulu ile yapılmış olan toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okulların durumu ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada 31 Ağustos itibari ile uzaktan eğitim ile döneme başlanılacağını belirtti. 21 Eylül’de de seyreltilmiş olarak kontrollü bir şekilde yüz yüze eğitime başlangıç yapılacağını yapmış olduğu açıklamada belitti.  Yapılmış olan açıklamalar doğrultusunda öğrenciler eğitim öğretim dönemine 31 Ağustos tarihi ile başlangıç yapacak. İlk olarak 3 haftalık telafi eğitimi ile başlayacak olan süreç 21 Eylül itibari ile kademeli olarak yüz yüze eğitime dönmeye başlayacak. Aynı zamanda özel okullarda 17 Ağustos’ dan itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan son yapmış olduğu kabine toplantısından sonra yapmış olduğu açıklamada okulların durumu ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında ‘ Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim beraber olacak. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterecektir. Çocuklarımızın eğitim hayatının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir.’ şeklinde konuştu.



Yapılan açıklamalar doğrultusunda ilk etapta ilkokul 1. Sınıflar yüz yüze eğitime başlangıç yapacaktır. Bu dönemde özel önlemler alınarak belli şartlar dahilin de dönem başlangıç yapılacaktır. İkinci dönem için başlangıç tarihi olarak 8 Şubat Pazartesi belirlenmiş olarak bulunmaktadır. Bu doğrultuda ara tatil için 12-16 Nisan olarak belirlenmiştir. Eğitim öğretimin bitiş tarihi olarak da 18 Haziran Cuma günü belirlenmiş olarak bulunmaktadır.