9 Ağustos 2020 tarihinde yapılan DGS sınavı ile alakalı gözler bir süredir ÖSYM çevrilmişti. ,, sınav sonuçlarının Eylül ayında açıklanması sonrasında DGS tercih ne zaman DGS tercihleri ne zaman başlıyor 2020  DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı 2020 gibi s

9 Ağustos 2020 tarihinde yapılan DGS sınavı ile alakalı gözler bir süredir ÖSYM çevrilmişti.,, sınav sonuçlarının Eylül ayında açıklanması sonrasında DGS tercih ne zaman DGS tercihleri ne zaman başlıyor 2020  DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı 2020 gibi sorular çok sorulurken son dakika yapılan Açıklama ile birlikte DGS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır gibi sorular yanıtlarını buldu.



ÖSYM başkanı Halis Aygün tarafından son dakika DGS tercih tarihleri ile alakalı açıklama yapıldı. DGS tercihleri ne zaman başlıyor 2020 sorusunun cevabı şu sıralar yanıtını bulmuşken tercihlerinizi 25 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında yapabileceğiniz açıklamasını ulaştık.



DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusu DGS tercih ne zaman 2020 açıklamasından sonra da meraklı araştırılırken, �SYM başkanı Halis Aygün açıklaması ile 25 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında ÖSYM resmi sayfası ve ÖSYM AİS e Mobil uygulamasından tercihlerinin yapabileceği konusuna değindi.

Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor! Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor!


DGS tercihleri ne zaman 2020 sorusunun cevabı 25 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında iken gerek ÖSYM resmi sitesi gerek ÖSYM AİS e mobil uygulaması şu sıralar çok yoğun olduğu gözlemleniyor. ÖSYM başkanı Halis Aygün konu ile alakalı şu şekilde



'Değerli DGS adaylarımız, 2020-DGS tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.'



Peki ya DGS tercihleri 2020 nasıl yapılacak



Mevcut pandemi sebebiyle ÖSYM resmi internet sayfasında yapılan açıklamada tercihler elektronik ortamda yapılacak nokta DGS tercih işlemleri ile alakalı ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamadan gerçekleştirilebilecek. DGS tercihi yapacak olan adaylar t.c. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte 25 Eylül 3 Ekim tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek.



Mevcut pandemi öncesinde ister elektronik ortamdan ister ÖSYM başkanlıklarına gidilerek yapılan DGS başvuruları 2020 senin senin de LGS başvuru kılavuzunda yer alan kurallar şeklinde uygulanacak. Peki DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı DGS tercih kılavuzu Şu dönemde başvuru ve tercihlerin yapılacağı dönemde çok dikkatli incelenmesi gereken ve tercih süresince yayınlanan tablolardan yararlanılması gerekmekte iken DGS tercihleri ile alakalı yapılacak başka bir açıklama olursa haberimiz güncellenecektir.