Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvurularının ne zaman başlayacağı merakla takip ediliyor. 2020 LGS başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 LGS başvuru ücreti ne kadar olacak? 2020 LGS ücretl

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvurularının ne zaman başlayacağı merakla takip ediliyor. 2020 LGS başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 LGS başvuru ücreti ne kadar olacak? 2020 LGS ücretleri ne zaman yatırılacak? İşte detaylar…



2020 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS takvimi açıklandı. 7 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan LGS’ye 8. Sınıf öğrencileri katılacak. Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları için düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı’nda sayısal ve sözel konularda sorular yöneltilecek. Öğrenciler, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, ve Fen Bilgisi’nden olmak üzere toplam 6 dersten sınava tabi tutulacak.



İki oturum şeklinde düzenlenecek olan 2020 LGS, sabah 09:30’da başlayacak. İkinci oturum ise 11:30’da start alacak. Öğrenciler 2020 LGS sonuçlarına göre lise tercihlerini yapacak. Öğrenciler ve velileri 2020 LGS başvurularının ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. MEB, Liseye Geçiş Sınav takviminde başvuru tarihini 03-14 Nisan olarak açıkladı. Öğrenciler 11 gün boyunca başvurularını e-okul uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.



LGS Sınav Giriş Belgesi 22 Mayıs 2020 tarihinde MEB tarafından açıklanacak. E-okul kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen öğrenciler ücretsiz olarak sisteme kayıt yapmak zorunda bulunuyor. MEB, sınav giriş belgesini de e-okul üzerinden açıklıyor. Öğrencilerin hangi okulda sınava gireceklerini öğrenebilecek. LGS sonuçlarının 24 Haziran’da netlik kazanması bekleniyor. Liseye Geçiş Sınav ücreti de 03 ile 14 Nisan tarihleri arasında kamu bankalarına yatırılacak. Sınav giriş ücretini ödemeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecek.



MEB, LGS örnek sorular kitapçığını da geçtiğimiz günlerde yayınladı. Öğrenciler, www.meb.gov.tr sitesini ziyaret ederek Liseye Geçiş Sınavı örnek soru kitapçığını ücretsiz olarak indirebilir. 2020 LGS’de benzer soruların çıkması bekleniyor.

Emeklilere Özel: Nisan Ayında Kazanç Kapıları Açılıyor! Emeklilere Özel: Nisan Ayında Kazanç Kapıları Açılıyor!