23 Nisan’da ne oldu sorusu dünyanın her yerinden aranan bir anahtar kelimedir. Özellikle yurt dışında bulunan Türk çocuklarının 23 Nisan’a karşı özel bir heyecanı vardır.

Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek!

23 Nisan’da ne oldu sorusu dünyanın her yerinden aranan bir anahtar kelimedir. Özellikle yurt dışında bulunan Türk çocuklarının 23 Nisan’a karşı özel bir heyecanı vardır. Ancak yurt içinde de ayrıca bir şölen ile kutlanır. 23 Nisan çocuklara armağan edilmiştir. 23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesi ile beraber Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının sonsuz egemenliği ilan ettiği gündür. 23 Nisan tarihi her yıl büyük coşkularla kutlanır ve ülkemizin özgürlüğünü sembol eder. Her yıl okullarda, anıtkabirde, meydanlarda ve toplantı bölgelerinde büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan bu yıl evlerimizde kutlanacak. Bu üzücü drama sebebiyet veren Korona virüs ile mücadele her ne kadar devam ediyor olsa da bu yıl ki 23 Nisan kutlamaları ne yazık ki evden devam edecek. 23 Nisan hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizin detayında. 23 Nisan’da ne oldu? 23 Nisan çocuk bayramı nedir? 23 Nisan’ın önemi nedir?



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adı üzerinde anlaşılacağı üzere çocuklara ithaf edilen bir gündür. 23 Nisan 1920 tarihinde Türklerin sonsuz özgürlüğe kavuşmasının ardından ilan edilen en önemli günlerden bir tanesidir. 23 Nisan 1920 tarihinde Türk milleti sonsuz egemenliğe ve kendi iradesine kavuşmuş, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk ise 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününü bayram olarak ilan etmiştir. Bayram olarak kutlanan 23 Nisan günü, bayram ilan edilmesinden tam 5 yıl sonra ise çocuklara ithaf edilmek üzere Çocuk bayramı da ilan edilmiştir. Bu sayede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak adlandırılmıştır. Her birey çocukluğunda tahtaya sarılmış ya da plastikle çevrelenmiş minik Türk bayraklarını sallayarak koşmuştur. ‘Yaşasın 23 Nisan’ nidalarıyla bu günü kutlamıştır. İşte devrin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği de budur. 



23 Nisan Nasıl Ulusal Olmuştur?



1979 yılında ilk olarak altı Türk ülkesinin katılımı ile 23 Nisan tarihi kutlanmıştır. O tarihe kadar ilk defa bu kadar yoğun ilgi gören 23 Nisan günü bu tarihten itibaren Ulusal olarak adlandırılmıştır. 23 Nisan 1980 günü ise kırkın üzerinde ülke 23 Nisan gününü kutlamıştır ülkemizde. Bunun üzerine her yıl kutlanan 23 Nisan artık ulusal olarak her yıl kırktan fazla ülkenin katılımına sebep olmuştur. Bir bayramı ilk defa çocuklara armağan eden ve her yıl sevinçlerle kutlayan ilk ülke olmamız sebebiyle dünyanın bütün çocuklarına armağan edilmiştir. Türk milleti her zaman en güzelini yapmakla yükümlü olan bir millettir. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlık, özgürlük ve ulusalcılık sarsılmaz bir ifadedir. Gönlümüzde ülkemiz açısından önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuza gelen yüz binlerce çocukla beraber kutlanmaktadır.



23 Nisan Neden Önemlidir?



Türk toplumunun bağımsızlığı her şeyden daha öte gelmektedir. Zira biz bağımsızlığımız için canımızın son damla kanına kadar verebilen bir milletiz. Milletimizin bağımsızlığını ilan ettiği gün ise 23 Nisan 1920 tarihidir. Bu sebeple Türk toplumu için en önemli gün olarak ilan edilen bugün hem dünyada hem Türkiye’de büyük bir coşkuyla karşılanır. 23 Nisan için Atatürk’ün ifadeleri:



“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”