Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nda (Resmi tatil) 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Şu ana dek 2 haftadır sadece hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağı bu kez haf

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nda (Resmi tatil) 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Şu ana dek 2 haftadır sadece hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağı bu kez hafta sonu ile birleştirildi ve 23-24-25-26 Nisan günlerini kapsayacak şekilde toplamda 4 gün için ilan edildi. Peki 25 Nisan Cumartesi günü bankalar açık olacak mı? 24 Nisan Cuma ile 25 Nisan ve 26 Nisan'da Bankalar EFT/Havale işlemleri yapacak mı? Bu soruların yanıtı Türkiye Bankalar Birliği'nden geldi. Detayları haberimizde sizler için hazırladık...



25 Nisan Cumartesi günü bankalar açık olacak mı? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Resmi tatil) ile 24 Nisan Cuma ve hafta sonu (25-26 Nisan) tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için genel sokağa çıkma yasağı getirildi. 4 gün boyunca sürecek olan Sokağa Çıkma yasağı kararının ardından vatandaşlar 24 Nisan Cuma günü bankaların açık olup olmayacağını ise araştırmaya başladı. 24 Nisan Cuma 25 nisan cumartesi ve 26 nisan pazar günü bankalar açık mı? 24 Nisan Cuma EFT ve havale gibi işlemler yapılabilecek mi? 24 Nisan Borsa İstanbul açık mı? Bu soruların yanıtını haberimizin devamında bulabileceksiniz...



BANKALAR BİRLİĞİ AÇIKLADI! BANKALAR 25 NİSAN CUMARTESİ ve 26 Nisan 2020 Pazar GÜNÜ AÇIK MI?



Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bir açıklama yaparak 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan 2020 pazar günü Bankaların açık olup olmayacağıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada, 24 Nisan Cuma günü Bankaların kapalı olacağı duyuruldu. 



24 Nisan Cuma günü de 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde herkesi kapsayan genel bir sokağa çıkma yasağı sürecek. Öte yandan diğer illerde 20 yaş altı ve 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı uygulaması sürdürülüyor. TBB de bu kapsamda 24 Nisan Cuma günü banka şubelerinin kapalı olacağını ve bankaların şubelerinde işlem gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı. Ancak bankalar sadece 31 ilde kapalı olacak! 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde banka şubeleri kapalı olacak. 



TBB'den yapılan açıklamada "Son işlem tarihi 24 Nisan günü olan bankacılık işlemlerinin şube dışı kanallardan gerçekleştirilmesi ya da 27 Nisan 2020 Pazartesi gününe ertelenmesi şeklinde tavsiyede bulunulmuştur." ifadesi de kullanıldı. 



31 ŞEHİR DIŞINDAKİ İLLERDE BANKALAR AÇIK

Akbank'tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı: 17.500 TL! Akbank'tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı: 17.500 TL!


30 Büyükşehir ve Zonguldak ili dışında yani genel sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı diğer şehirlerde ise Bankalar açık olacak. TBB'den yapılan açıklamada yalnızca 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için bankaların kapalı olacağı duyuruldu. 



EFT/HAVALE İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK Mİ?



24 Nisan Cuma günü tüm şehirlerde internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden EFT-Havale gibi para transferi işlemleri gerçekleştirilebilecek.