30 Ağustos yasaklandı mı? bugün belki milyonlarc kere soruldu. Peki içişleri Bakanlığınca 30 Ağustos yasaklandı mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasak.

30 Ağustos yasaklandı mı? bugün belki milyonlarc kere soruldu. Peki içişleri Bakanlığınca 30 Ağustos yasaklandı mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasak. 30 Ağustos Zafer Bayramı Koronavirüs yasağı geldi. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması akabinde sosyal medya adeta sarsıldı. İçişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklama da 30 Ağustos Zafer Bayramı'na korona yasağı geldiği ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edildiği açıklandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde İçişleri Bakanlığınca çıkartılan genelgede kutlamalar yasaklandı. Zafer Bayramını kutlmaya hazırlanan Türk halkı tepkisini sosyal medya dan dile getirdi. 



81 İL VALİLİĞİNE GENELGE



30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 81 il valiliğine gönderdiği genelgede kutlamaların mevcut pandemi sebebiyle kaldırıldığı haberi vardı.  Valiliklerce açıklanan genelgeye ise sosyal medya üzerinden tepki gecikmedi. İçişleri bkanlığı verilen tepkiye ise bu düzenlemenin bir ilk olmadığını ve geçmiş dini ve milli bayramlarda da aynı uygulamanın yapıldığını açıkladı. 



1 Haziran öncesi mevcut yasaklar korona vaka sayısında yüzde 50 lik düşme sağlarken, normalleşme çalışmaları akabinde sayı tekrar hortlamış ve 2. pik diye adlandırıan noktaya henüz ulaşılmadığı bilgisi sunulmuştu. Kurban Bayramında yasak olmaması da sayıda yeterli atış sağlamış havuzlar plajlar düğünler derken vaka sayısındaki artış da bir o kdr doğru orantılı olarak artmıştı. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı geldi çattı ve halk havuzlar plajlar serbest 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasak şeklinde tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi. 



Sosyal medyada karara verilen bazı tepkiler şöyle:



CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: Sayın Bakan Süleyman Soylu “30 Ağustos” nedir bilir misin? Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusudur. Her koşulda gururla andığımız kıvanç verici bir zaferdir. Kutlamalara hiçbir yasak engel olamaz. Bu yıl da her zaman olduğu gibi 30 Ağustos zaferini coşkuyla kutlayacağız.

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


SINAVLAR VE PLAJLAR



CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Covid-19; balık istifi denize girenleri, namaz kılanları, asker uğrayanları, düğün yapanları etkilemiyor ama milli bayramları ve Atatürk’ün adı geçen her şeyi etkiliyor.



Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır: 30Ağustos'u yasaklayan zihniyete inat; Biz yine meydanlarda ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda olacağız!