ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, Türkiye'nin Donald Trump döneminde ABD ile bir takım sorunlar yaşadığını, ancak Joe Biden döneminde her iki ülkenin arasındaki uzun yıllara dayanan müttefik ve dost ilişkinin daha da iyi hale geleceği

SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda! SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda!
ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, Türkiye'nin Donald Trump döneminde ABD ile bir takım sorunlar yaşadığını, ancak Joe Biden döneminde her iki ülkenin arasındaki uzun yıllara dayanan müttefik ve dost ilişkinin daha da iyi hale geleceğini ve sorunların çözüleceğini açıkladı. ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden'in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin "tarihi hata" olduğunu söyleyen Bryza, "o sözler tamamen tarihi bir hataydı" dedi.

ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler henüz bu dönemde belirsizlik içerisinde olsa da Başkan Donald Trump'ın görev süresinin bittiği ve Biden'in göreve başlayacak 20 Ocak 2021'de ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde değişimler olmasına kesin gözle bakılmakta.

Biden, Türkiye'ye dönük yaptırımlar uygulama isteğinde olan Demokratlar'ın lideri olarak tanınıyor.