German Chancellor Angela Merkel, left, and French President Emmanuel Macron await European Commission President Ursula von der Leyen for a dinner in Toulouse, southwestern France, Wednesday, Oct.16, 2019. President Emmanuel Macron and Chancellor Angela Me

Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı
ABD'de 3 Kasım Salı günü yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Joe Biden, 290 delegeye ulaşarak Donald Trump'ı geride bıraktı. Joe Biden, 20 Ocak 2021'de Washington DC'de yer alan Capitol binasının merdivenlerinde yemin ederek göreve başlayacak. Başkanlık koltuğuna henüz oturmasa da, birçok ülke gelecek 4 yıldaki bazı uluslararası faaliyetler için Biden'a yanaşmaya başladı.



Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, yeni ABD Başkanı Joe Biden'a "Transatlantik Birliği'ni" güçlendirme mesajı iletti. İkilinin Washington Post gazetesinde çıkan ortak makalesinde konuyla ilgili birçok fikir ve proje yer aldı. Makalede, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki güç merkezlerinden biri olan Türkiye de es geçilmedi.



Türkiye'nin politikalarının daha sıkı bir şekilde incelenmesi gerektiği belirtilen makalede Biden'a çağrı yapıldı. Türkiye'nin öngörülemez politikalarının tehlikeli olduğu ve bu politikalar karşısında ortak bir çizginin belirlenmesi gerektiği aktarıldı.