Altın fiyatları son dönemde rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. Dünya genelinde etkisini sürdüren Koronavirüs pandemisi, bölgesel gerilimler ve diğer faktörler Altın'ın ONS fiyatını tarihi rekor seviyelerde tutuyor.

Altın fiyatları son dönemde rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. Dünya genelinde etkisini sürdüren Koronavirüs pandemisi, bölgesel gerilimler ve diğer faktörler Altın'ın ONS fiyatını tarihi rekor seviyelerde tutuyor. Peki Altına yatırım yapılır mı? Şu anda bu seviyelerden altın almak mantıklı mı? Analistler ve uzmanlar bu konuda neler diyor? Altın fiyatları artacak mı yoksa düşecek mi? Detayları sizler için hazırladık...



Altın fiyatlarında tarihi rekor seviyeler bir bir aşılmaya devam ediyor. Altın'ın ONS fiyatı an itibariyle 1.975 Dolar seviyelerini görmüş durumda! Ünlü ekonomistler ve analistler, Altın fiyatlarında ONS bazında rekor seviyelerin peş peşe aşılmasına karşın 1850-1900 Dolar seviyelerine geri dönüşlerin yaşanabileceği ihtimalini de güçlü buluyor. Buna karşın her devrin "Güvenli Liman'ı" olarak görülen altına talep azalmıyor. Altın'ın ONS fiyatında yaşanan bu gelişmelerden sonra Gram Altın, Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altını da adeta fırladı!



ALTIN FİYATLARI ARTAR MI DÜŞER Mİ?

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!


Altında 8 haftalık yükseliş yatırımcının ve vatandaşın dikkatini çekmişken uzmanlar, Ağustos ayı itibariyle altında bir dengelenme ve stabil durum yaşanabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Özellikle pandemide ikinci dalga ihtimali, Londra ve Nw York merkezli fiziki altın talep-teslimatları ve son dönemde giderek alevlenen ABD-Çin gerilimi de Altının fiyatlanmasında önem taşıyor.



ALTIN NE ZAMAN BOZULUR? ALTINI OLANLAR NE ZAMAN SATMALI?



Altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanma, elinde altın bulunan yatırımcıyı haliyle memnun etmiş durumda. Ancak altın fiyatlarının öngörülemez yükselişi altını bozdurma konusunda yatırımcısına soru işareti yaratıyor. Altın fiyatlarının yükselmesine paralel olarak geri çekilme beklentilerinin de yüksek sesle dillendirildiği bu günlerde 1900-1980 Dolar bazında altının satışı gündeme gelebilir.