Polatlı'da kum fırtınası neden oldu? Ankara'da kum fırtınası ne zaman geçecek? Ankara'da insanların hayatalrında belki de ilk defa gördükleri kum fırtınası doğa olayı gerçekleşti. Herkesi ürküten görüntüler en çok Polatlı son dakika Polatlı'da gözlemlend

Polatlı'da kum fırtınası neden oldu? Ankara'da kum fırtınası ne zaman geçecek? Ankara'da insanların hayatalrında belki de ilk defa gördükleri kum fırtınası doğa olayı gerçekleşti. Herkesi ürküten görüntüler en çok Polatlı son dakika Polatlı'da gözlemlendi.  Peki adeta ortlığı kapkarnlık yapan ve kapkara bir bulut gibi şehrin üzerine çöken Polatlı'da kum fırtınası neden oldu? sorusunun cevabını şu sıralar Ankara, Polatlı değil, Tüm Türkiye merakla araştırıyor.. Aşırı fırtına ve toz bulutu bir araya geldi ve Ankara'da hayatı felç den görüntü Kum Fırtınası meydana geldi. Peki bu Kum fırtınası Polatlı, Ankara'dan nereye gidiyor? Kum fırtınası ne zaman geçecek. Ankara hava durumu nasıl olacak soruları ile adeta güzel haber bekleyen vatandaş soruların cevapları için dakşkaları sayıyor. 



Ankara Kum fırtına Polatlı son dakika kum fırtınası haberlerinde şu sıralar en çok Polatlı'da kum fırtınası neden oldu ve Ankarada Kum fırtınası ne zaman geçecek sorularını soruyor. Herkesi tedirgin eden görüntüler sosyal medyayı adeta karıştırdı. Ankara da kum fırtınası akabinde başlayacak olan sağanak yağış da vatandaşı tedirgin etmeye yetiyor. Peki bu afat ne zaman bitecek ne zaman son bulacak?



Ankara kum fırtınası görüntüleri şu sıralar milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Hayatı felç eden ve adeta çatıların uçtuğu kıyamet gününü yaşatan Kum fırtınası görüntüleri son dakka gelişmeleri mevcut. 





İlk önce başlayan fırtına deriz ki lodostan yağmur geliyor. Ancak Ankara on dakika haberlerinde bu kere böyle olmadı evet  bir fırtına başladı ve aabinde de şehri tamamen kaplayan bir bulut toz bulutu görüldü. Fırtına ile toz bulutu öyle bir karıştı ki nkara kapkaranlık oldu.Ankara özellikle de Polatlı'da yaşam durdu. Herkes Polatlı'da ölen var mı sorusunu sordu.  Meteoroloji bile bu doğa olayını merakla inceledi ve Ankara'da sağanak yağış başlayacak ddi. Şu sıralar Ankara son dakika ardı arkası kesilmeyen uyarılar ile vatandaşın kapalı alanlara geçmesi gerekliliğinde bahsediliyor. 

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!


Ankara'nın kuzey ve dğusunu etkilyn bu kum fırtınası olayı özellikle de kurak ve yarı kurak bölgelerde toprak parçalarının aşırı fırtına il taşınması şeklinde gelişirken, Ankar kum fırtınası Polatlı son dakika kum fırtınası neden oldu sorularını sorayabaşladı.  Meydana gelen kum fırtınası hakkında sosyal medyada türlü türlü spekülasyonlar mevcut.  Ancak kum fırtınası şu şekilde olur. Kum fırtınası veya toz fırtınası, kurak ve yarı kurak bölgelerde yaygın olan meteorolojik olay. Kum fırtınası, boranın cephesinin gevşek kum ve tozun uçurulduğunda ortaya çıkar. Parçacıklar, uçurulma ve durdurulma ile nakledilir ve bir yerde toprak erozyonuna ve başka yerde depozisyona neden olur.





Meteoroloji'den son dakika açıklamaları da herkesi korkutmaya devam ediyor. . Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak ve gök gürültülü yağışlar gelebilir.Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan kum fırtınası kameralara yansıdı. Cep telefonlarıyla kum fırtınasını kaydeden vatandaşların "İlk defa böyle bir şey görüyorum." ve "Korkunç... Göz gözü görmüyor." dediği duyuldu.CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "İlk defa böyle bir şey yaşadık Polatlı'da. Vatandaşlarımızı evlerinde olmaya, kapalı mekanlarda bulunmaya, şiddetli yağış gelebilir diye uyardık." ifadelerini kullandı.





PEKİ ANKARA'DAKİ KUM FIRTINASI NEYİN NESİYDİ?



Sosyal medya da herkesi ürküten görüntü Ankara Polatlı kum fırtınası görüntüleri adeta kıyamet geldi dedirtircesine insanları korkuttu. Şu sıralar herkesi gözü kulağı Ankara kum fırtınası neden oldu sorusunun cevabında. Çok sıcak seyreden havalar yerini bir günde nasıl fırtınaya çevirdi. Polatlı yı kapkara yapan görüntülerin sebebi ve tüm detaylar elimize geçtikçe haberimizi güncelleyeceğiz. 



METEOROLOJİ ARDI ARDINA UYARIYOR



Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kırıkkale için kuvvetli rüzgar ve toz fırtınası bekleniyor. 



MGM'den yapılan duyuruya göre, il genelinde gelecek 2 saatlik periyotta kuvvetli rüzgar ve toz fırtınasıyla birlikte sağanak ile gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağı ve hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.



Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, direk devrilmesi, toz fırtınası, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.