Korona virüs sebebiyle on binlerce işletme kapatıldı. Toplu alanlarda bulunan iş yerleri kapatıldı.

Korona virüs sebebiyle on binlerce işletme kapatıldı. Toplu alanlarda bulunan iş yerleri kapatıldı. Beyaz yakalı çalışanlar home Office çalışma modeline geçti. AVM’ler, alışveriş merkezleri, kuaförler, berberler, güzellik salonları ve daha nice iş yerleri kapatıldı. Buralarda çalışan 1 milyona yakın vatandaş ise işsiz kaldı. İşsiz kalanların yanı sıra ücretsiz izine çıkartılan vatandaşlar da var. Türkiye’de bulunan 436 AVM şu an kapalı. İçerisinde bulunan marketler ve eczaneler hariç bir ay gibi bir süredir tamamı kapalı tutuluyor. Buralarda çalışan vatandaşlarımız ise hem işsiz kaldı hem psikolojik olarak bunalıma girdi. Evlerine ekmek götürmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise ne yapabilecekleri belli değil. Türkiye’de korona virüs etkilerini ağır ağır gösterirken neler yapılabileceği konusunda tartışılıyor. Ancak üzerinden bir ay gibi bir süre geçmesine rağmen herhangi bir çözüm bulunamadı. Türkiye’de toplam 436 AVM var. Tamamı kapalı ancak önümüzdeki dönemde açılabileceğine dair iddialar var.



8 Mayıs – 15 Mayıs Tarihleri Arasında AVM’ler Açılacak mı?



8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihleri arasında AVM’ler kademeli olarak açılacak. Ancak hangi AVM’nin hangi tarihte açılacağı konusunda herhangi bir bilgi yok. Türkiye’de bulunan 436 AVM’nin içinde yer alan marketler ve eczaneler hizmet veriyor ancak AVM’lere özellikle markete giden kişi sayısı oldukça az.  Korona virüs ile mücadelede çok fazla mücadele edildiği ve Türkiye’nin bu konuda büyük bir sınav verdiği gözler önünde. Bu bağlamda yavaş yavaş AVM’lerin açılması beklenebilir. Gerekli kontroller sıkı bir şekilde denetleme ile sağlanabilirse herhangi bir sıkıntı olmayacağına inanıyoruz. Nasıl marketler her gün hizmet verebiliyorsa AVM’ler de aynı şekilde hizmet vermeye devam edebilir. Sinema, Lavabo, Çocuk alanları gibi toplu alanlar kapatılır, sadece alışveriş yapılır ve mekan terk edilirse herhangi bir problem olmayacağı düşünülüyor.



AVM’ler Sıkı Kontrollerden Geçirilecek!

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’lerin 8 Mayıs ile 15 Mayıs tarihleri arasında kademeli olarak açılacağını belirtti. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ayrıca “yurt dışındaki örneklere bakacak olursak İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak” dedi.



Türkiye’de her şeyin çok sıkı yapıldığını ve Korona virüs ile mücadelede büyük bir savaş verildiğini anlatırken şu ifadelere yer verdi: “Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz. Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz.”



8 Mayıs ve 15 Mayıs Tarihi Aralığında Açılması Planlanan AVM’ler



Gülaylar Group, Multi, Ece Group AVM'leri olduğu öğrenildi. Gülaylar Group bünyesinde City's Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı Carrefour AVM markaları var. Multi bünyesinde Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara Outlet, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi AVM'ler bulunuyor. Ece Group bünyesinde de Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul, ANKAMall, Nata Vega, Espark, Park Afyon, TerraCity