Avrasya Araştırma Şirketi Mayıs ayının son günlerinde seçim anketi çalışmasının güncel sonuçlarını açıkladı! Avrasya Araştırma şirketinin son dakika güncel anketine göre AK Parti, CHP, MHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva ve Gelecek partilerinin oy o

Avrasya Araştırma Şirketi Mayıs ayının son günlerinde seçim anketi çalışmasının güncel sonuçlarını açıkladı! Avrasya Araştırma şirketinin son dakika güncel anketine göre AK Parti, CHP, MHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva ve Gelecek partilerinin oy oranı yüzde kaç olacak? Bir sonraki seçim öncesi siyaset kulisleri hareketlenirken yoğun gündemin arasında Avrasya Araştırma Şirketi de yeni bir anket çalışmasının sonuçlarını yayınladı! Partilerin anketteki oy oranları dikkat çekti! Detaylar haberimizde...



Avrasya Araştırma şirketi, son seçim anketi sonuçlarını açıkladı! Mayıs ayının son günlerine doğru açıklanan ankette yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ankete katılan kişilere oylarını hangi adaya/partiye verecekleri soruldu. Avrasya Araştırma Şirketinin yayınladığı anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan birdahaki seçimi kaybediyor! 

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!


BİR SONRAKİ SEÇİMDE KİME OY VERİRSİNİZ?



Şirket tarafından yapılan ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olması halinde oy veririm diyenlerin oranı %39-40 olarak açıklanırken "Erdoğan'a Oy vermem" diyenler %46-47 olarak saptandı. Muhalefet partilerinin ittifak çerçevesinde tek bir aday çıkarmaları halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dahaki seçimleri kaybetme olasılığı daha da yükseliyor. Avrasya Araştırma Şirketince açıklanan veriler ışığında halihazırda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan da aday olarak karşı karşıya getirildi. Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı %45,5 olarak açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu %40,4 olarak belirtildi. Kararsızlar dağıtıldığında İmamoğlu'nun Erdoğan'a daha yüksek bir fark attığı görülüyor. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki seçimde karşısına rakip olarak Mansur Yavaş'da konuldu. Mansur Yavaş'a %39,7 oy çıkarken Erdoğan'a %39,9 oy oranı çıktı! Kararsızlar dağıtıldığında ise Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçiyor. 



AVRASYA: CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BAŞARILI MI?



Avrasya araştırma şirketi ankete katılan kişilere "Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden memnun kaldınız mı?" sorusunu da yöneltti. Bu soruya ankete katılanların %24,1'i "Evet" yanıtını verirken %66,7 Hayır, %9,2 ise kararsızım yanıtını verdi. 



EN FAZLA HANGİ SİYASETÇİYİ BEĞENİYORSUNUZ?



Araştırmada katılımcılara en fazla beğendikleri siyasetçi de soruldu. Bu soruda her katılımcı en fazla 2 isim söyledi. %40,1 Erdoğan, %49,7 İmamoğlu, %42,1 Mansur Yavaş, %19,7 Ali Babacan, %15,6 Abdullah Gül, %9,7 Davutoğlu ve %40 da Süleyman Soylu olarak çıktı.