Yapımını Ay Yapım'ın üstlendiği Babil, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Başrollerini Halit Ergenç, Aslı Enver, Birce Akalay, Mesut Akusta, Nur Fettahoğlu ve Ozan Güven'in paylaştığı Star TV dizisi birinci bölümüyle çok konuşuldu.

Yapımını Ay Yapım'ın üstlendiği Babil, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Başrollerini Halit Ergenç, Aslı Enver, Birce Akalay, Mesut Akusta, Nur Fettahoğlu ve Ozan Güven'in paylaştığı Star TV dizisi birinci bölümüyle çok konuşuldu.



Reytingleri bir hayli iyi gelen Babil dizisi, AB ve ABC1 grubunda birinci olurken, Total gurubunda 3. sırada yer aldı. Maliyeti bir hayli yüksek olan dizi için, alışılmışın dışında yorumları yapıldı. Öte yandan dizi özellikle belli bir kesim tarafından çok beğenildi. E haliyle bu durum reytinglere yansıdı. Ancak dizinin internet dizisi olarak hazırlanmasının ardından televizyon kanalına satılması işleri nasıl etkileyecek merak edildi. Bu nedenle Babil kaç bölüm sürecek? Babil dizisi ne zaman final yapacak? her yerde aranmaya başladı.



BABİL KAÇ BÖLÜM YAYINLANACAK?



İlk olarak internet dizisi olarak hazırlanan dizi Beın Connect ekranlarında yayınlanacaktı. 13 bölüm olarak 60 dakikalık bölümler ile çekilen Babil, bu anlaşmanın iptal olmasıyla adeta evrildi. Sonrasında Star TV'ye satılan Babil, 120'şer dakikalık 7 bölüm olarak planlandı. 

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!


Yani Babil şu an için 7 bölüm sürecek.





BABİL NE ZAMAN FİNAL YAPACAK?



Ancak Babil beğenilir ve 5 üzeri reytingler elde ederse, Star TV ile yapım şirketi devam için masaya oturacaktır. Eğer bu anşalma sağlanırsa dizi oyuncuları yeniden sete çıkacak. Normalde 26 bölüm olarak planlanan dizi, totalde 2 sezon sürecekti. 



Eğer bu durum değişmezse Babil yine iki sezon ekranlarda olacaktır. Dizi devam edecek olursa 10 Nisan 2020'de sezon finali yapacak ve eylül 2020'de yeniden 2. sezonu ile başlayacaktır.



BABİL BEĞENİLDİ Mİ TUTTU MU?



Öte yandan ilk bölümüyle fırtına etkisi yaratan Babil, sosyal medyayı salladı. Herkes gerek konuya gerek kadroya şapka çıkarttı. Özellikle Halit Ergenç ve Ozan Güven'i ekranlarda görmeyi çok özlediğini söyleyen izleyiciler, kadın oyuncularında performanslarına hayran kaldı.



Zorlu cuma kaşmında yayınlanmasına rağmen Hercai, Arka Sokaklar gibi güçlü rakiplerine kafa tutan Babil, AB ve ABC1 grubunda zirveye yerleşti. Total grubunda da 3. sırada yer alan dizi, önümüzdeki haftalarda zirveyi de ele geçirebilir.