Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de basın mensuplarına demeç verdi. Ermenistan ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma hakkında konuşan Çavuşoğlu, ateşkes anlaşmasında imzası olan Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın şartlara uymamas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de basın mensuplarına demeç verdi. Ermenistan ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma hakkında konuşan Çavuşoğlu, ateşkes anlaşmasında imzası olan Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın şartlara uymaması durumunda bedelini ödeyeceğini ifade etti.


"Ermenistan hep ateşkesi bozan taraf oldu"


Ermenistan'ın bu savaşta agresif taraf olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu; Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında yapılan üçlü anlaşmaya değindi. Daha önceki 3 ateşkes girişimini Ermenistan'ın baltaladığını belirten Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın amacının işgal edilen kendi topraklarına kavuşmak olduğunu aktardı. Bu toprakların geri verilmemesi halinde ateşkesin geçersiz olacağını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın buradaki rolünün önemine değindi.

Rusya ile gözlem noktaları kurulacak


Yapılan anlaşmanın 5'inci maddesi uyarınca Rusya ile Türkiye'nin ortak gözlem noktaları kuracağını aktaran Çavuşoğlu, bu barış gücü merkezinin Azerbaycan'ın istediği yerde olacağını belirtti. Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasında bu konuya dair belgenin imzalandığını hatırlattı.


"Ermenistan bedelini öder"


İşgal edilen bütün toprakların Azerbaycan'a verileceğini yineleyen Çavuşoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın bu anlaşmada imzası bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, anlaşmaya uyulmaması durumunda Ermenistan'ın bedelini ödeyeceğini aktardı.