Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini dikkate alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi nedeniyle bir dizi yeni tedbirin uygulanacağını açıklamıştı. Alınan tedbirlerden biri de yüz yüze eğitime ara verilmesi ve yeni yılın başına kadar uzaktan eğitime geçilmesiydi.

Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini dikkate alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi nedeniyle bir dizi yeni tedbirin uygulanacağını açıklamıştı. Alınan tedbirlerden biri de yüz yüze eğitime ara verilmesi ve yeni yılın başına kadar uzaktan eğitime geçilmesiydi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan konuya ilişkin önemli bilgilendirmeler geldi.

Sadece o merkezlerde yüz yüze eğitim olacak!


Yıl sonuna kadar herhangi bir sınavın gerçekleştirilmeyeceğini aktaran Selçuk, salgının gidişatına göre yeni kararların alınacağını aktardı. Bakan Selçuk, bu sürecin 4 Ocak'a kadar süreceğini aktardı. Bakanlığa bağlı tüm eğitim kurumlarının bu tedbirlerden etkileneceğini aktaran Selçuk, sadece rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimlerin yüz yüze olabileceğini bildirdi.

Aralık ayının sonunda yeni takvim duyurulacak


Bu uzaktan eğitim sürecinde temel olarak TRT EBA kanallarının merkezde bulunacağını aktaran Bakan Selçuk, haftalık ders programlarının öğrenci ve velilere sunulacağını bildirdi. Selçuk, bu programların kısa mesajla bildirileceğini söyledi. Tablet dağıtım sürecinin devam edeceğini aktaran Selçuk, yıl sonuna kadar 30 bin tabletin daha öğrencilere verileceğini ifade etti. Uzaktan eğitimle ilgili soruların MEB Asistan, EBA Asistan ve 44 0 632 MEBİM'den cevaplanacağını aktaran Selçuk, Aralık ayının sonunda yeni yıl takvimini paylaşacaklarını bildirdi.