TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan 2021 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milletvekillerinin sorularına yanıt veren Soylu, sıcak bir gelişme olarak 7 bombalı saldırının engellendiğini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan 2021 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milletvekillerinin sorularına yanıt veren Soylu, sıcak bir gelişme olarak 7 bombalı saldırının engellendiğini belirtti. Bu girişimlerin son 20 günde engellendiğinin altını çizen Soylu, milletin, kendilerine olan güveninin devam ettiğini vurguladı.

"Kandile giden HPD'lileri biliyoruz"


HDP'li vekillerin kendilerini sürekli eleştirdiğini belirten Bakan Soylu, sadece bir kere bile olsa PKK'ya bela okuyup okuyamayacaklarını sordu. HDP'li vekillerin Kandil'e gittiklerinde gördükleri muameleden bahseden Soylu, tehdit edildiklerini bildiklerini söyledi.

İmamoğlu'nun Kanal İstanbul yorumu


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yardım parasına el konulduğuna dair konuşan Soylu, yardım ve bağışın farklı şeyler olduğundan bahsetti. Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kişisel olarak Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkabileceğini kaydetti. Kişisel görüşlerin farklı olabileceğinin altını çizen Soylu, proje hakkında belediyenin kaynakları kullanılarak karalama yapılamayacağını ifade etti.


"İş adamlarına verilen korumaların çoğunu geri çektim"


İçişleri Bakanlığı makamına geldiği günlerde çeşitli görevlerde 15 bin korumanın bulunduğunu belirten Soylu, bu rakamın şu an 5 binin altında olduğunu söyledi. Korumaları azalttığı için bazı çevreler tarafından eleştirildiğini belirten Soylu, korumaların sadece terör ya da can tehdit olursa mümkün olacağını kaydetti. Bazı iş adamlarının çevrelerindeki korumalarla kalabalık bir şekilde gezdiğini söyleyen Soylu, insanların rahatsız olduğunu belirtti. Bakan Soylu, koruma verilen kişilerin büyük kısmının ülkenin Doğu bölgelerinde bulunduğunu ifade etti.