Bayramda kuaförler ve berberler açık olacak mı? Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? Evet, Türkiye’nin en fazla sorulan sorulardan bir tanesi bu iki soru. Kuaförler ve berberler son 2 aydır kapalı tutuluyor ve bu durum gittikçe rahatsızlık vermeye b

Bayramda kuaförler ve berberler açık olacak mı? Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? Evet, Türkiye’nin en fazla sorulan sorulardan bir tanesi bu iki soru. Kuaförler ve berberler son 2 aydır kapalı tutuluyor ve bu durum gittikçe rahatsızlık vermeye başladı. Başta erkeklerin en büyük sorunu 30 günlük saç uzamasının hemen kısalması gerektiği iken kadınların ağda, bakım ve saç bakımı gibi işlemleri yapılamıyor.

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak


Şu aşamada evde olunduğu için önemsemeyen milyonlarca insan bayramın yaklaşması sonucunda güzellik salonları ne zaman açılacak? Şeklinde sorular soruyor. Güzellik salonları, kuaförler ve berberlerin ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir bilgi yok ancak bir açıklama yapılacağı söylenmişti. Korona virüs etkisi sebebiyle kapatılmak zorunda bırakılan kuaförler, berberler ve güzellik salonlarına yönelik kapatma kararı yerinde bir karar olmuştu. Ancak 2 aydır kapalı olması hasebiyle insanlar huzursuz olmaya başladı. Bu tip mekanların bu kadar uzun süre kapalı olması sonucunda on binlerce kişi kendi saçını kendi kesti. Ortaya komik görüntüler çıktı ancak kaçak yollarla kuaförlere tıraş olanlarda vardı aralarında. Yasak olmasına rağmen kuaförüyle anlaşıp evinde görüşen on binlerce insan var. Bu gibi durumlara karşı dikkatli olmalıyız, tıraş aletlerinin temizlik bakımının ne kadar doğru yapıldığına emin değilseniz o aletler direkt korona virüs taşıyıcısı olabilir. Bir başka saç kökünden sizin saç kökünüze çok kolayca bulaşabilir korona virüs. Bu nedenle evde kendi imkânlarınızla tıraş olmanız çok daha sağlıklı olacaktır.



Bayramda Kuaförler, Berberler ve Güzellik Salonları Açılacak mı?



Bayramda güzellik salonları açık olacak mı? Korona virüs etkisi sebebiyle kapatılan işletmeler hakkında Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı, Bendevi Palandöken açıklama yaptı. Açıklamasında ise hijyenin üst düzey olması gereken mekânların çok daha dikkatli olması gerektiğini anlattı. Mayıs ayı içerisinde yavaş yavaş çeşitli işletmelerin açılabileceğini ifade eden Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı, Bendevi Palandöken, berberleri kuaförler ve güzellik salonları için “Saat başı iki müşteri alacak şekilde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler” açıklamasını yaptı. Ancak Mayıs sonunda açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonlarının Açılışına Bilim Kurulu Karar Verecek!



Güzellik salonları, kuaförler ve berberlerin açılması ile alakalı kararı bilim kurulu alacaktır. Bunun hükümet ile ya da sivil toplum kuruluşları ile hiçbir alakası yoktur. Hayatın normale dönmesini herkes istiyor ancak erken davranırsak çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple alınan tedbirlerin uzatılabilmesi çok daha doğru bir karar olacaktır. Bu kurallara herkesin uyması demek iki ay sonra hayatımızın normale dönmesi anlamına geliyor. Ancak erken davranırsak, verilen kurallara uymazsak çok daha kötü sonuçlara yol açabiliriz. Son bir yılımızı mahvedebilir yüz binlerce insanın ölümüne yol açabiliriz.