Herkesin telefonunda bulunan en popüler uygulama olan WhatsApp ile çok önemli gelişme yaşandı. WhatsApp tarafından yapılan son duyuru ile birlikte milyonlarca kullanıcı büyük bir şok yaşadı.

QNB Finansbank, İş Bankası, Denizbank Ortak Duyurdu! TC Kimlik Son Rakamlarına Göre 20.000 TL Ödenecek QNB Finansbank, İş Bankası, Denizbank Ortak Duyurdu! TC Kimlik Son Rakamlarına Göre 20.000 TL Ödenecek
Herkesin telefonunda bulunan en popüler uygulama olan WhatsApp ile çok önemli gelişme yaşandı. WhatsApp tarafından yapılan son duyuru ile birlikte milyonlarca kullanıcı büyük bir şok yaşadı. Çünkü WhatsApp’ın açıklaması ile birlikte artık uygulamanın bazı telefonlarda kullanılamayacağı belirtildi. iPhone kullanıcılarını üzen açıklama ile birlikte WhatsApp hangi telefonlarda kullanılamayacak sorusunu gündeme getirdi. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp iOS 9 altındaki iPhone modellerinde kullanılamayacak.

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp ile ilgili önemli değişikler gerçekleştiriliyor. Pek çok yeni özelliğin yanı sıra teknik güncellemelerde kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de WhatsApp 2021 güncellemesi olacak. Çünkü Facebook bünyesinde faaliyet gösteren WhatsApp tarafından yapılan açıklamayla birlikte uygulama bazı telefonlarda kullanılamayacak WhatsApp kullanılamayacak telefonlar ise şimdiden merak konusu oldu.

WhatsApp Bazı Telefonlarda Destek Vermeyecek


Yazılım teknolojisinin gelişimi ve bunun getirmiş olduğu teknik gereklilikler çerçevesinde tüm servislerde olduğu gibi WhatsApp uygulamasında da bazı telefonlara destek verilmesinin sonlandırılacağı açıklamaları geliyor. Bu açıklamalardan sonuncusu ise 2021 itibari ile bazı akıllı telefonlarda WhatsApp kullanılamayacak.

Hangi Kullanıcılar WhatsApp Kullanamayacak


Dünyanın en çok kullanılan akıllı cep telefonu olan iPhone için WhatsApp ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. WhatsApp tarafından yapılan açıklama ile birlikte bazı iPhone kullanıcıları iPhone cihazlarda WhatsApp kullanamayacak. Çünkü WhatsApp tarafından yapılacak 2021 güncellemesi ile birlikte iPhone kullanan kişilerin, cihazlarındaki iOS sürümünün eski olması durumunda destek vermeyi keseceği belirtiliyor.

WhatsApp iOS 9 Sürümü Öncesine Destek Vermeyi Kesiyor


WhatsApp daha iyi kullanıcı deneyimi sağlamak üzere iPhone kullanıcılarını üzecek bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre WhatsApp iOS 9 sürümü öncesinde artık çalışamayacak. WhatsApp’ın aldığı karar ile birlikte iPhone cihaz kullanıcılarının cihazlarında iOS 9 öncesi bir sürüm varsa WhatsApp uygulamasını cihazlarında çalıştıramayacak.

Hangi iPhone Cihazlarında WhatsApp Çalışmayacak?


WhatsApp iOS 9 sürümü öncesine destek vermeyi keseceğini açıkladıktan sonra bu gelişmeden hangi iPhone kullanıcılarının etkileneceği de merak edilmeye başlandı. iOS 9 öncesi sürümün bulunduğu tüm iPhone cihazlarında WhatsApp kullanılamayacak. Buna göre piyasada bulunan iPhone 4S, 5, 5S, 5C ve iPhone 6 cihazlarında iOS 9 altı iOS sürümü bulunduğundan WhatsApp 2021’de kullanılamayacak.

Bu iPhone kullanıcıları cihazlarında iOS 9 güncellemesi yaparak WhatsApp uygulamasını cihazlarında kullanmaya devam edebilecek.

WhatsApp Android Desteği Kesilecek Cihazlar


iPhone dışında Android cihazların bazılarında da WhatsApp kullanılamayacak şeklinde bir açıklama gerçekleştirildi. Android işletim sistemi bulunan HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2 cihazları içinde WhatsApp desteği kesilecek.