Berat Kandili ne zaman? 2020 yılında Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Üç aylar içerisinde Miraç Kandili'ni geçtiğimiz günlerde eda ettik. Şimdi sırada Berat Kandili'ne artık sayılı günler kaldı.

Berat Kandili ne zaman? 2020 yılında Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Üç aylar içerisinde Miraç Kandili'ni geçtiğimiz günlerde eda ettik. Şimdi sırada Berat Kandili'ne artık sayılı günler kaldı. Milyonlarca kişi de Berat kandili 2020 yılında ne zaman, hangi gün? Sorularının yanıtını araştırmaya başladı. Mübarek Berat Kandili gecesinde eller duaya açılacak, ibadetler yapılacak ve eş-dost unutulmayacak. Berat Kandili 2020 yılında ne zaman, hangi güne denk geliyor? Sorularının yanıtını haberimizde sizler için hazırladık...



İslam Dünyası için büyük önem taşıyan Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili 2020 yılında hangi güne denk geliyor? Milyonlarca Müslüman, 2020 yılında Berat Kandili'nin ne zaman eda edileceğini araştırıyor. Üç aylar içerisinde Şaban ayı'nda idrak edilecek olan Berat Kandili'ne artık sayılı günler kaldı. Müslüman, mübarek Berat Kandili gecesinde ellerini semaya dua için açacak, ibadetler yapılacak, Allah'a hamt ve senalar ulaştırılacak. Peki, Berat kandili ne zaman? Hangi güne denk geliyor? Berat Kandili tarihine ilişkin tüm soruları haberimizin devamında sizler için hazırladık.



BERAT KANDİLİ 2020 NE ZAMAN?



2020 yılında Berat Kandili, 7 Nisan Salı günü olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2020 yılı Dini Günler Takviminde Berat Kandili'nin bu yıl 7 Nisan 2020 tarihinde Salı günü eda edileceği belirtildi.



BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ



“Şaban ayının 15. gecesi olduğunda o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece güneşin batışından fecre kadar (olan sürede) dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim! Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim! Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim!.. Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim” der. İbn Mace, İkâmetü's-Salât, 191 ( I, 444) Hadis No:1388



Berat Kandili, Üç aylarda Şaban ayı içerisinde idrak edilen ve Müslüman aleminde önemli bir Kandil günüdür. Berat Kandili gecesinde Dünya üzerinde milyarlarca müslüman, manevi dünyaya yönelerek Allah'tan af dileyeceklerdir.



BERAT KANDİLİ GECESİ MEVLİT OLACAK MI?

Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat! Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat!


Berat Kandili, İslam aleminde kutsal sayılan gün ve gecelerden biridir. Berat Kandili gecesinde eller semaya açılarak dualar edilecek, ibadetler yapılacak ve Allah'a hamd ve senalar iletilecektir. Bu mübarek gecede, özellikle son dönemde yaşanan ve tüm Dünya'nın başına bela olan Koronavirüs Salgınına karşı dualar da edilecek. 7 Nisan Salı günü idrak edilecek Berat Kandili'nde camilerin toplu ibadete ve mevlitlere kapalı olması nedeniyle Berat Kandili mevlitleri yapılamayacak, müslümanlar evlerinde ibadet edeceklerdir.



Berat Kandili için Diyanet İşleri açıklama yapması bekleniyor.