Korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla berber ve kuaförlerin kapatılmasına karar verilmişti.

Korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla berber ve kuaförlerin kapatılmasına karar verilmişti. Peki, berberler ne zaman çalışmaya başlayacak? Kadın kuaförleri ne zaman açılacak? Kuaförler yarı zamanlı çalışacak mı? İşte detaylar...



Berberler ne zaman açılacak? 



Korona virüsü, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı bir hastalık olduğu açıklanan ve tedavisinin bulunmadığı belirlenen korona virüsüne karşı vatandaşların tedbir alması tavsiye ediliyor. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler tarafından kent ve ilçelerde alınan önlemlerin kapsamı her geçen gün artırılıyor. Korona virüsünün en tehlikeli yanı çabuk bulaşması olarak gösteriliyor. İnsanların birbirine temas etmesi halinde yayılma özelliği gösteren virüs, kişisel izolasyonla durdurulmaya çalışılıyor. Bu kapsamda insanların birbirine temas etmesini engellemek için berber ve kuaförlerin kapatılmasına karar verilmişti.



Kuaförler ne zaman açılacak

Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı! Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı!


Saç kesimi, kaş alımı ve ellerle ayaklara uygulanan işlemlerin yapıldığı berber ve kuaförlerde virüsün yayılma hızının yüksek olacağı düşünülüyor. Korona virüsünün özellikle el temasıyla yayıldığı belirlendi. Bu yüzden vatandaşlara eldiven takmaları ve ellerini sık sık sabunla temizlemeleri tavsiye ediliyor. Ellerdeki yağlı doku nedeniyle korona virüsü bulaşıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan emir kapsamında berber ve kuaförlerin çalışmaları durduruldu. Hem erkeklerin hem de kadınların en sık ziyaret ettiği alanlar olan berber ve kuaförlerin çalışmaması vatandaşların zorluk yaşamasına neden oldu. Lakin, korona virüsüne karşı evde kal çağrılarının yinelendiği bu dönemde kişisel bakımın evde karşılanması bekleniyor. Berberler ne zaman çalışmaya başlayacak ya da kuaförler ne zaman açılacak sorularının henüz net bir yanıtı bulunmuyor. Korona virüsünün ölümcül etkileri bulunduğu için vatandaşların evde kalmaları önem arz ediyor. Berber ve kuaförlerin yarı zamanlı bile olsa açılması beklenmiyor. Korona virüsünün etkileri azalmaya başladığı zaman iş başı yapmaları planlanıyor.