Sokağa çıkma yasağı sebebi ile çoğu iş yeri kapatıldı. Ancak bazı işletmeler açık olacak.

Sokağa çıkma yasağı sebebi ile çoğu iş yeri kapatıldı. Ancak bazı işletmeler açık olacak. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bakkal ve marketlerin çalışma saatleri ve günleri değişti. Hafta sonu marketler açık mı? Sokağa çıkma yasağı kapsamında yapılan araştırmalar neticesinde marketlerin ne zaman açık olacakları ve saat kaçta kapatmaları gerektiği sorusuna yanıt verildi. Sokağa çıkma yasağı her ne kadar etkileyen bir unsur olsa da sağlımız açısından çok önemli bir çalışma olacak.



Vatandaşlar bu durumda hafta sonu alışveriş yapabilecek mi? Hafta sonu bakkallar ve marketler açık olacak mı? Sorusu ile internette arama yapan vatandaşlarımız için rehber niteliği taşıyan bu haberimiz ile beraber hafta sonu marketlerin ve bakkalların durumunu öğrenebileceğiz. Çalışma saatlerinde büyük değişiklikler yapılan market ve bakkallar konu ile alakalı şikâyetlerini haber merkezimize iletiyor. Özellikle tüm işi hafta sonu olan bakkallar, hafta içi sadece ekmek satabiliyor. Bunun dışında herhangi bir satış olmuyor. Bu sebeple hafta sonu sokağa çıkma yasağı geldiği zaman yine bakkallarında açık olması gerektiği ve insanların mahallelerinden çıkmadan hemen alışverişlerini yapıp evlerine gitmeleri gerektiği savunuluyor. Dışarıdan bakıldığı zaman fikir olarak çok mantıklı gibi geliyor ama nöbetçi eczaneler gibi olacağı düşünüldüğünden tüm engellemelere rağmen yine insanlar bakkallara gidecek. Bu sebeple bu aşamada mantıksız görünüyor.



Cumartesi ve Pazar Marketler ve Bakkallar Açık mı?



Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler neticesinde 22 Nisan 24.00 saatleri itibari ile sokağa çıkma yasağı içerisindeyiz. Bu nedenle insanlar evlerinde alışveriş yapmadan, dışarı çıkmadan ve herhangi bir aktivite yapmadan duruyorlar. Sosyal temasın en aza indirildiği sokağa çıkma yasağı sürecinde 4 günlük uygulanmış olan sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar hafta sonu açık mı? 25 Nisan ve 26 Nisan marketler ve bakkalların son durumu…



25 Nisan ve 26 Nisan Marketler ve Bakkallar Açık mı?



Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri bakkallar ve marketler kapalı tutulacak. Hem marketler hem bakkallar Pazartesi hizmet vermeye devam edecek. 23 Nisan ve 24 Nisan’da ise bakkallar ile marketler sadece sabah 09.00 ile öğlen 14.00 arasında hizmet verebilmişti. Ancak önümüzdeki günde de kapalı olacak bakkal ve marketler.



Market ve fırınlar hakkında genelge şu bilgiler yer alıyor;

İcralık ve hacizlik olanlar için son şans! TBMM onayından geçti ve borçlar silinecek! İcralık ve hacizlik olanlar için son şans! TBMM onayından geçti ve borçlar silinecek!


a.3- 25.04.2020 Cumartesi ve 26.04.2020 Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacaktır.



b) 23.04.2020 Perşembe, 24.04.2020 Cuma, 25.04.2020 Cumartesi ve 26.04.2020 Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacaktır.