BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’nın da içinde bulunduğu 23 adet dev market zincirleri, Korona virüs gündeminden daha fazla yararlanabilmek için her bir ürüne fahiş fiyatlar getirmişti. Bu durumdan şikâyetçi olan halkımız ise soluğu Rekabet Kurumu’

BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’nın da içinde bulunduğu 23 adet dev market zincirleri, Korona virüs gündeminden daha fazla yararlanabilmek için her bir ürüne fahiş fiyatlar getirmişti. Bu durumdan şikâyetçi olan halkımız ise soluğu Rekabet Kurumu’nda aldı. Rekabet Kurumu ise durumu değerlendirebilmek için gerekli araştırmalarını yaptı ve sonuç BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’nın da içinde bulunduğu 23 adet dev market zincirleri gerçek manada fahiş fiyatlar uyguluyor. Bu nedenle haklarında soruşturma başlatıldı. İşte tüm detaylar…



Fahiş fiyat uyguladıkları sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan bu 23 adet dev market zincirlerinde yeni bir şok daha yaşandı. Rekabet Kurumu kendilerini savunabilmek için yeterli süreyi verdi, eğer savunmaları kabul edilmezse ciddi anlamda büyük miktarlarda para cezası uygulanabilir, bazı market zincirleri tamamı ile kapatılabilir. Başlatılan soruşturma sonrasında sonuçların ne olacağı merak ediliyor. BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’nın da içinde bulunduğu 23 adet dev market zincirleri hakkında başlatılan soruşturmanın ne zaman biteceği ve Rekabet Kurumu’nun vereceği ceza şu aşamada net bilinemiyor ancak bazı dev market zincirlerinin ruhsatları iptal edilerek Türkiye’de bundan böyle ticaret yapılamama cezası verilebilecek.



Halkın zor gününde bütün millet fiziksel olmasa da el ele tutuşup birlik içerisinde Korona virüsten korunmaya çalışırken bu ülkenin ekmeğini yiyen dev market zincirlerinin fahiş fiyatlar sunarak halkı soymaya çalışması üzerine ruhsatlarının iptal edilerek Türkiye’de bundan böyle ticaret yapmaları engellenmesi kararı bekleniyor. Özellikle salgın döneminde market zincirlerin su, yaş meyve ve sebzeler için satış fiyatı belirlerken bu süreçte fahiş fiyat uyguladıkları ve vatandaşları mağdur ettikleri iddia edilmişti. Bu iddiaların doğruluğu Rekabet Kurumu tarafından doğrulandı ve soruşturma başlatıldı.



SAVUNMA İÇİN TARİH VERİLDİ!

Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar! Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar!


Rekabet Kurumu internet sayfasından yaptığı açıklamada BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’nın da içinde bulunduğu 23 adet dev market zincirleri hakkında soruşturma başlatıldığı ve kendilerini savunabilmek için kendilerine zaman verildiği açıklandı. Perakende gıda hizmet sektöründe hizmet veren bu dev markaların bazılarının ruhsatları iptal edilebilecek. 23 market zinciri için 24 Haziran 2020 tarihine kadar savunma yapmaları bekleniyor.