Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa marketlerinde alışveriş yapanlar dikkat. Koronavirüs'te Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa alışveriş yapanlar için uzmanlardan kritik uyarılar geldi.

Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa marketlerinde alışveriş yapanlar dikkat. Koronavirüs'te Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa alışveriş yapanlar için uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Özellikle Ramazan Alışverişi öncesi çok önemli duyurular yayınlandı.

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!


Ramazan Yaklaşıyor! Marketlerde alışveriş yapanlar dikkat!



Yaklaşan Ramzan ayı ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmayan aileler, Ramazan’ da alışverişi nasıl yapacaklarını planlamaya çalışıyorlar.



İşte,  Ramazan ayı içinde market alışverişinde dikkat etmeniz gerekenler!



Alışverişi Tek Seferde Yapın



Alışverişlerinizi aile bireyi sayınıza da bağlı olarak birkaç gün aralarda gerçekleştirin. Kendiniz ve aile bireylerinizin sağlığüı için alışveriş rutininizi çok sık aralıklarla gerçekleştirmeyin. Aile içinde ortak bir kararla alışveriş tarihlerini önceden belirleyin. Ramazan aylarında alışverişinizi tek seferde yaparak, bir sonraki alışveriş gününüze dek size yetecek kadar malzeme alın. Koronavirüs tedbirleri kapsamında mevcut duruma ve kurallara uyun.



Markette Hijyen Kurallarına Dikkat Edin



Markette kişilerle sosyal mesafeyi koruyun. Malzemeleri poşetleyen ve düzenli olarak hijyene uyan marketleri tercih edin. Çok fazla ürüne dokunmamaya dikkat edin ve açıktan ürün almayın. Markette kişilerle yakın temasta bulunmayın. COVİD_19 virüsünden korunmak için  ellerinizi asla yüzünüze ve boyun bölgenize götürmeyin, market alışverişi süresince hijyen gereği telefonla konuşmayın.



Marketten Eve Döndüğünüzde Hijyen Kurallarına Uyun



 Market alışverişinizitamamlayarak eve döndüğünüzde alışveriş ürünlerini doğrudan balkon gibi açık havaya kaldırın ve en az 4 saat bekletin. Mont ya da ceketinizi balkona mümkünse bir sepet ile kaldırın, pantolon, şal gibi dışarda açıkla kalmış kıyafetlerinizi yıkayın. Ayakkabılarınızı asla içeriye almayın ya da tabanlarını sabunlu su ile yıkayın. Ellerinizi, eğer açıkta bırakmışsanız saçlarınızı yıkayın. Sebzeleri ve meyveleri sirkeli suda bekletmeden tüketmeyin.



Ramazan günleri yaklaşıyor. Kişisel tarihimizde ilk kez Ramazan aylarını kısmi karantina altında, dünya küresel bir salgınla mücadele ederken gireceğiz.



Peki 2020 yılında Ramazan ne zaman? Ne zaman oruç tutacağız? İlk sahura ne zaman kalkacağız?



İçinde bulunduğumuz sene Ramazan ayı 24 Nisan ile 23 Mayıs tarihleri arasına denk gelmektedir. 23 Nisan’ ı 24 Nisan’ a bağlayan gece ilk sahur yapılacaktır. 23 Mayıs Cumartesi günü arifedir ve 24 Mayıs Ramazan Bayramı' nın ilk günüdür.



Üçinde bulunduğumuz yıl için Ramazan Bayramı, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günlerine denk gelmektedir.