Bim, a101 ve Şok marketlerin tekelleşmesine son vermek için Belediyeler devreye girdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesine Halk Marketler açılacak.

Bim, a101 ve Şok marketlerin tekelleşmesine son vermek için Belediyeler devreye girdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesine Halk Marketler açılacak. İlk olarak Ankara'ya gelecek Halk Marketlerin sahibi Bakkallar olacak. 



Bim, A101 ve Şok Dur engeli!



Bim, A101 ve Şok Marketler ve Bakkallar arasında savaşa Bakkalara belediye desteği. İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş'ın çılgın proje olarak duyurduğu Halk Marketler "Çok yakında açılacak, isteyen bakkallar bayi yapılacak"  duyurusu geldi. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş önderliğinde bu ay açılmaya başlayacak Halk Marketler çok ucuz olacak. Bim, A101 ve Şok marketlerden bile ucuz olurken A101, Şok ve Bim gibi Aktüel ürünlerde getirebilecek.



Ankara'da 4600 Bakkalla başlıyor!

Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu! Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu!


Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Mansur Yavaş, Halk ekmek büfeleri ve bakkallarla birleşerek 4600 yerde Halk MArketleri açıyor. İsteyen her bakkala verilecek bayilik sonrası halk ekmek satışları da o bakkalda yapılacak. Böylelikle tüm bakkalların girmesi beklenen projede Şok, a101 ve Bim'in tekelleşmesi engellenecek. Projeye İstanbul büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer'de sıcak bakıyor. 



Hükümette istiyor!



Daha önce A101, Şok ve Bim'e Devlet Engeli habererinde duyurulan artık son olsun, bakkallar bitiyorda vatandaş düşünülmüştü. Vatandaşlar nerede ucuz alıyorsa orayı iyi savunuyordu. Şu anda Halk Marketler böylelikle daha da ucuz olacak ve ortada kimse mağdur olmayacak. Vatadanşlar çok ucuza Halk Marketlerde alışverişini yapabilecek.



Her markette en az 6-7 çalışan!



Bakkalar tek başına yada bir çırakla yetişebiliyor. Bakkalları bitirmemek için A101, Şok ve Bim azaltılması veya yeni açılmaması bir markette çalışan en az 6-7 işçiyi de etkiliyor. Ekonomik kriz ve işsizliğin en yoğun olduğu günlerde 25 bin civarında şubelerde en az 150.000 kişi çalışıyor. Hal böyle olunca işsizlik de çıkacağı için vatandaş engeline şimdilik tutulmuş görünüyor.



Vatandaş Bakkal dinlemiyor! En ucuz neresiyse!



Bim, a101 ve Şok marketlerinde son söz vatandaşa da soruldu. Ben nerede ucuzsa oradan alırım, 5 TL'lik ürünü neden 10 TL'ye bakkaldan alayım diyerek Bim marketler, a101 marketler ve şok marketlere destek yağdı. Burada Bim, A101 ve Şok toplu ürün aldığından oldukça ucuz seviyelere bir çok mağazasında herşeyi satabiliyor. Şu an için Şok, Bim ve A101, indirim - aktüel günlerini yavaşlatma uyarısı gelecek gibi görünüyor. 



Aktüel ürünler sınırlandırılacak!



Bu kadar gelişme sonrası ilk adım aktüel ürünlerin sınırlandırması olacak. Özel ürünlerde, telefon, bilgisayar, laptop, buzdolabı, yatak gibi bazı haftalarda gelen satışlar kesin olarak sonlandırılacak. Bu durumdan herkes şikayetçi olurken, vatandaşın ucuza yiyecek almasına hiç bir engelleme getirilmeyeceği öğrenildi.