Area Araştırma şirketi, yeni seçim anketini yayınladı! 2020 Nisan ayında yeni seçim anketi yapan Area Araştırma, seçim anketi sonuçlarını duyurdu. Area Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre AK Parti ve MHP oylarında büyük düşüş olacağı iddia edildi.

Area Araştırma şirketi, yeni seçim anketini yayınladı! 2020 Nisan ayında yeni seçim anketi yapan Area Araştırma, seçim anketi sonuçlarını duyurdu. Area Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre AK Parti ve MHP oylarında büyük düşüş olacağı iddia edildi. AK Parti, CHP, MHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi bugün seçim olsa ne kadar oy alıyor? Area Araştırma şirketi tarafından yayınlanan seçim anketine haberimizde ulaşabilirsiniz.



AREA Araştırma şirketi, 2020 yılı Nisan ayı seçim anketini duyurdu! 2020 Nisan ayında 'Türkiye siyasi gündem araştırması' adıyla anket yapan Area Araştırma şirketi, 12 Büyükşehirde, 27-29 Nisan tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 220 bin vatandaş ile görüştü. Bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleşen ankette sonuçları açıkladı. Ankette 'Bugün Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu soruldu. Peki hangi partiye ne kadar oy verildi? 



AREA ŞİRKETİ ANKET YAYINLADI! PARTİLERİN OYLARI NE KADAR?

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak


Area Araştırma şirketinin 2020 Nisan ayı için yaptığı ankette Siyasi Partilerin aldığı oylar şu şekilde sıralandı:



AK Parti: 35.8 

CHP: 24.8 

HDP: 12.1 

MHP: 9. 6 

İYİ Parti: 11.8 

DEVA:2.0 

Diğer: 3.9



Area Araştırma şirketinin Nisan ayında gerçekleştirdiği ankette, Ali Babacan önderliğinde yeni kurulan DEVA partisinin %2 oy alacağı öngörüldü. Ankette AK Parti 35,8 oy alırken büyük bir düşüş yaşadı. MHP'de %9,6 oy alıyor. CHP 24,8, İyi Parti ise oylarını artırarak 11,8 oranında oy potansiyeline sahip gözüküyor. HDP oyları ise ankette, ilginç bir şekilde %12,1 olarak kaydedildi.



Saadet Partisi ve diğer partilere ise %3,9'luk oy baremi öngörülen anket kulislerde büyük ses getireceğe benziyor. Area Araştırma Şirketi'nin Nisan 2020'de yaptığı ankette ayrıca birçok soru daha soruldu. Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu? Sorusuna %56,8 güçlendirilmiş parlamenter sistem derken, %43,2'si ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi dedi.



Türkiye'nin bugün en önemli sorunu nedir? Sorusu ise %32,9 Koronavirüs, %26,8 Ekonomi/ hayat pahalılığı/ yoksulluk, %9,7 işsizlik, %5,5 eğitim sistemi ve eğitimsizlik, %4,1 ise Adalet ve Hukuk sistemindeki eksiklik cevabı verildi.