Bugün 18 Kasım Çarşamba. .

Bugün 18 Kasım Çarşamba... Hafta ortasına girerken vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Sıcaklıkların düşüp düşmeyeceği de merak konusu oldu? Peki yurtta hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıklar nasıl olacak?

Yurtta hava durumu nasıl olacak?


Meteorolojiden gelen açıklamalara göre bugün bazı bölgelerde sağanak yağışlar görülecek. Yurtta hava durumu nasıl olacak? Gelen son bilgilere göre Orta ve Doğu Karadeniz ile Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri sağanak yağışın etkisinde olacak. Batı Karadeniz, İç Anadolu, Marmara'nın güneyi ve Ege'nin batısında yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.


Sıcaklıklar nasıl olacak?


Peki sıcaklıklar nasıl olacak? Yurdun bazı bölgeleri mevsim normallerinin altına düşerken bazı bölgelerde ısınacak. Özellikle Ardahan'da hava sıcaklığı 4 °C'ye kadar düşerken, Adana'da sıcaklık 25 °C'ye yükselecek. Yani yurdun bir kısmında hala yaz yaşanırken, bir kısmında kışın etkileri hüküm sürecek. Yurtta Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında sıcaklıklar mevsim normallerini aşacak, Doğu Anadolu'da ise mevsim normallerinin altına inecek.