Pandemi süreci nedeniyle okullara getirilen yüz yüze eğitim yasağının ardından milyonlarca öğrenci online derslere girmeye başladı. Derslerin online ortamda yapılması nedeniyle gerçekleştirilemeyen birçok sınav nedeniyle karne notlarının nasıl hesaplanac

Pandemi süreci nedeniyle okullara getirilen yüz yüze eğitim yasağının ardından milyonlarca öğrenci online derslere girmeye başladı. Derslerin online ortamda yapılması nedeniyle gerçekleştirilemeyen birçok sınav nedeniyle karne notlarının nasıl hesaplanacağı merak edildi. Peki birinci dönem karne notları nasıl hesaplanacak? Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) karne notlarının hesaplanmasına dair açıklama geldi.

Birinci dönem karne notları nasıl hesaplanacak?


Aralık ayının son günlerinde kabul edilen düzenlemeye göre, salgın koşullarından dolayı ilkokul ve ortaokullarda sınav yapılmayacağı ve daha önce yapılan sınavların geçerli olacağı kaydedilmişti. Birinci dönem karne notlarının nasıl hesaplanacağına dair MEB'den açıklama geldi. Açıklamaya göre ilk dönem karne notu hesaplanırken ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile ilkokul dördüncü sınıflarda birinci dönemde yapılan yüz yüze sınavlar değerlendirilme kapsamında alınmayacak. 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvuru yapacak veliler ise bu sınavlardan alınan puanların karne notuna dahil edilmesini isteyebilecek.



 

İlkokul ve ortaokullarda karne notları böyle hesaplanacak!


Koronavirüs salgını nedeniyle ilkokul ve ortaokullarda ilk dönemde karne basılmayacak, karneler elektronik ortamda görülebilecek. İlk dönem karne notları hesaplanırken 4. sınıflar için "ders etkinliklerine katılım" puanlarının ortalaması hesaplanacak. Karne notu hesaplanırken 1,2 ve 3. sınıflar için ilk dönemde alınan sınav puanları, proje görevi ve ders etkinliklerine katılım notlarının ortalaması alınacak. 5,6,7 ve 8. sınıfların karne notları belirlenirken de proje puanları ile katılım puanlarının ortalaması baz alınacak.