Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin , 2021'in kazançları üzerine inşa edilen kripto para birimiyle bir kez daha beklenen 60. 000 $ işaretini aştı.

Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı
Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin , 2021'in kazançları üzerine inşa edilen kripto para birimiyle bir kez daha beklenen 60.000 $ işaretini aştı.

Kripto para dünyasındaki bu hareket yeni umut ve hedefleri beraberin de getirdi.

Beklendiği gibi, BTC'nin 60 bin dolarlık ihlali, kripto para yatırımcılarını tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle de yakın zamandan beri, Bitcoin'in piyasa değeri  devasa bir boyuta ulaşarak ikinci kez 1 trilyon doları geçti.

Kripto para piyasası bu gelişmeyi beklemesine ve umut etmesine rağmen gerek 1 trilyon doları geçen hacmi gerekse 60.000 doları aşan hacmi bu kadar kısa süre de yakalaması kripto para yatırımcılarını şaşırttı.

Son 3 hafta baz alındığın da bitcoin alt seviye olarak 47.000 dolarlık bir bantta duruyordu, üst seviyesinin bandını da 54.000 dolar olarak belirleyip burada bir dans yapmıştı.

Geçen sene yaşanan kara Perşembe olayından bir sene sonra Bitcoin rövanşı almış oldu.

Geçen sene 4.000 dolar bandın da yerle bir olan ve kripto para tarihine kara Perşembe olarak geçen olaydan bu yıl 60.000 doları devirerek geçen senenin acı tecrübelerini yaşamış Bitcoin yatırımcılarının korku ve endişelerini bu sefer yüzleri güldürerek telafi etmiş oldu.

Bizleri yakından takip edenlerin hatırlayacağı gibi dün yazdığımız Microstrategy’nin bitcoin için yaptığı yatırım 60.000 dolar bandının aşılmasın da büyük bir etki olarak sayılmakta. Dün gece yarısı Microstrategy yapacağı organik alımın 600 milyon dolar değerin de bir alım kararı daha aldı.

Bu organik ve gerçekçi gelişmeler sayesin de beklenen ve hayalleri süsleyen seviye yakalanmış oldu. Peki şimdi bitcoin yatırımcılarının yeni hedefi ne ?

Bitcoin yatırımcıları yüksek sesle olmasa da 100.000 dolar seviyesinin ne zaman yakalanacağı konusun da fikirler belirtmeye başladılar bile.

Biz olaya daha reel bir pencereden bakacak olursak;

Dünkü yazımız da da belirttiğimiz gibi yapılan organik ve kurumsal yatırımlar örneğin MicroStrategy'nin nakit olarak 15 Milyon Dolar'a ek 262 Bitcoin satın almasından ve yakın zamanda 125.000'den fazla Bitcoin satın alan Purpose Bitcoin ETF'den geliyor ve Grayscale şu an itibariyle 655.360 Bitcoin tutuyor.

İki haftadır yaşanan durağanlığın ardından, sabit seyir madencilerden spot borsalara girişin artmasından kaynaklandı. Girişler düşmemiş olsa da, Binance, OKEx ve Huobi gibi borsalarda girişi absorbe etmek için hem kurumsal hem de perakende talep arttı. Netflow'un 56000 $ fiyat seviyesinde nispeten daha yüksek olmasına rağmen, satış baskısı düştü.

Mayer Multiple'un, tarihsel verilere dayalı olarak fiyat artışındaki trendin tersine dönmesini ve temel geri dönüşleri tahmin ettiği biliniyor. Mayer çarpanı şu anda 2.26'da ve geçmişin% 94'ünden daha yüksek bir anahtar ölçüm. Zincir üzerindeki faaliyetlerden gelen bu sinyaller, fiyatın hafta sonu boyunca artık sınırda kalmayacağına işaret ediyor. Veriler göz önüne alındığında, 59.000 $ 'ın üzerine çıkarak daha fazla fiyat keşfi için yer açtıkça fiyatta daha fazla artış olabileceği iddia ediliyor