Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' kampanyasına ünlü isimlerden yoğun destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' kampanyasına ünlü isimlerden yoğun destek geldi. Peki, hangi ünlüler Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasına bağış yaptı? Ünlü isimler kampanyaya ne kadar bağışladı?



Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyası hangi ünlüler katıldı?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan 25. Kabine toplantısında korona virüsüne karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. 4.5 saat süren kabine toplantısının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' kampanyasının startını verdiklerini açıkladı. Milli birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı, ''Hiçbir hastalık önümüzdeki güzel günlerin önüne geçemez'' dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Milli Dayanışma Kampanyası'' başlatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimize, Biz Bize Yeteriz Türkiyem şiarı etrafında toplanma çağrısı yapıyorum. Ben de 7 aylık maaşımı kampanyaya veriyorum.



Bağışlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en hızlı ve güvenilir şekilde ulaştırılacaktır'' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bankalara ait hesap numaları paylaşıldı. Covid-19'a karşı yürütülen etkin mücadele kapsamında bağış kampanyasına binlerce kişi katıldı. Kampanyaya yapılan bağışların vergi beyannamelerinde gider olarak düşülebileceği de açıklandı. Ünlü isimlerinde yoğun katılım sağladığı Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası ile milyonlarca liranın toplanması hedefleniyor. Haluk Levent 30 bin lira, Mustafa Ceceli 50 bin lira, Seda Sayan 100 bin lira bağış yaptığını açıkladı. Komedyan Şahan Gökbakar'da banka dekontunu yayınlayarak vatandaşlara bağış yağma çağrısında bulundu. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de taraftarlarına bağış yapmaları ve milli beraberlik çağırısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Duyurdu! Emeklilere Özel İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor! Cumhurbaşkanı Duyurdu! Emeklilere Özel İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!


Haluk Levent'in kurduğu Ahbap derneği de gıda paketleri hazırladığını açıkladı. Futbolcu ve oyuncuların destek verdiği kampanyada 5 binden fazla aileye 2 aylık gıda paketi yardımı yapılıyor. Ayrıca, Fenerbahçeli futbolcular tarafından 5 milyon lira toplanarak 33 bin aileye gıda yardımı sağlandı. Korona virüsü nedeniyle işinden ve gelirinden olan vatandaşların hem gıda hem de kira giderlerinin karşılanması için yerel yöneticiler harekete geçti.