Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı atama kararlarına göre Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı atama kararlarına göre Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu atandı. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması öğrencilerin tepkisini çekti. Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanmasının ardından 4 Ocak'ta üniversite önünde protestolar düzenlendi. Protestolar esnasında üniversite kampüsünün kapısına kelepçe vurulması gündeme bomba gibi düştü. Üniversite önünde bir grup öğrencinin terör örgütü marşı çalarak halay çektiği görüldü. Bazı öğrencilerden polise yönelik "katil polis" sloganları yükseldi.



Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin dışından bir öğretim görevlisi olması ve daha önce AK Parti'de görev almasından dolayı yoğun eleştirilere maruz kaldı. 2015 yılında da AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Bulu'nun rektör olarak atanmasını "politik bir atama" olarak gören öğrenciler de protesto gösterilerine başladı.



Yapılan operasyonlar sonrası ise protesto gösterilerine karışan öğrenciler gözaltına alınmaya başlandı. Bu sabah da devam eden ev baskınlarıyla birlikte gözaltına alınan öğrencilerin sayısı 36 oldu.

Melih Bulu'dan Metallica ve hard rock açıklaması!


Kendisine yöneltilen tepkiler karşısında konuşan yeni rektör Prof. Dr. Melih Bulu, öğrencilerin kafasındaki imaj gibi birisi olmadığını söyledi. Hard rock ve Metallica dinleyen birisi olduğunu altını çizen Bulu, amacının Boğaziçi Üniversitesi'nin dünyadaki en iyi 100 üniversite arasına sokmak olduğunu belirtti.



Polisin olaylara yaptığı müdahaleyi desteklediğini kaydeden Bulu, sadece Boğaziçili öğrencilerin protesto hakkı olduğunu ve okulun öğrencisi olmayanların kampüse sokulmaması gerektiğini ifade etti.

Vali Yerlikaya'dan açıklama: "O bölgelerde gösteriler yasak"


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da protestolar sonrası Sarıyer ve Beşiktaş'taki her türlü gösterinin yasaklandığını kaydetti. Twitter'dan açıklamada bulunan Yerlikaya, sosyal medyadan yapılan "Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanma" çağrılarıyla ilgili açıklama yaptı. Suç teşkil edecek her türlü tutumun karşısında olduklarını kaydeden Yerlikaya, güvenlik güçlerinin suç içeren her türlü eylem karşısında görevinin başında olduğunu ifade etti.