Bu Pazar seçim olsa kim kazanır? Son anket sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa kazanan parti hangisi? Türkiye'nin Nabzı Ocak 2020 başlıklı araştırma sonucuna göre yeni partilere kötü haberler geldi. Bu pazar seçim olsa son seçim anketi şu şekilde; Metr

Bu Pazar seçim olsa kim kazanır? Son anket sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa kazanan parti hangisi? Türkiye'nin Nabzı Ocak 2020 başlıklı araştırma sonucuna göre yeni partilere kötü haberler geldi. Bu pazar seçim olsa son seçim anketi şu şekilde;



MetroPOLL araştırma şirketi, "Türkiye'nin Nabzı Ocak 2020" araştırmasının sonuçlarını paylaştı. "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu üzerinden seçmenlerin görüşü üzerine çarpıcı  bir araştırma yapan MetroPOLL, araştırma şirketi Ocak'ta düzenlenen anketin sonuçlarını paylaştı.Sonuçlara göre iktidardaki AK Parti yüzde 40 ile birinci sırada. AK Parti'yi yüzde 25.5'lik oy oranı ile CHP takip ediyor. Mecliste temsil edilen diğer partiler arasında MHP'nin oy oranı yüzde 10.1, HDP'nin yüzde 12.1, İYİ Parti'nin yüzde 8.3, Saadet Partisi'nin yüzde 1.2'luk bir seçmen desteğine sahip olduğu görünüyor. 

15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler! 15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler!


YENİ PARTİLER BU KEZ DE HÜSRAN YAŞADI



Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'ne oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 1.2 iken, Ali Babacan'ın kurması beklenen siyasi partiyi destekleyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 0.8'i buluyor.





Sistem mi değişecek?



AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oylarında yaşanan düşüşün durdurulamaması, Saray’ı harekete geçirdi. Saray’da kurulacak bir komisyonla, mevcut sistemde bazı değişiklikler yapılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.



Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, söz konusu çalışmanın temelinde, Erdoğan’ın sistemin daha da güçlendirilmesini istemesi ve sisteme yönelik eleştiriler ortadan kaldırılmadan bir erken seçime sıcak bakmamasının yer aldığı öğrenildi.



Bu kapsamda söz konusu komisyonun, muhalefetin desteğinin alınması için de değişiklik tasarısına bazı özel maddeleri de ekleyeceği ve değişiklik için zemin ve zaman yoklanacağı belirtildi.



YÜZDE 40+1 FİKRİNİN PERDE ARKASI



Partili kaynaklar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde değişikliler yapılmasının yerel seçimlerden bu tarafa iktidarın gündeminde olduğunu vurgularken, AKP’li eski bakan Faruk Çelik’in bir süre önce Cumhurbaşkanı seçilme barajının yüzde 40+1’e çekilmesi fikrini ortaya atmasının arkasında da Saray’ın sisteme yönelik değişiklik düşüncesinin olduğu kaydedildi. Yapılacak değişikliklerin ise, komisyonun çalışmalarına başlamasından sonra somutlaşacağı belirtildi.



ERDOĞAN MHP’YE BAĞIMLI KALINMASINDAN RAHATSIZ



AKP’nin yerel seçim yenilgisinin ardından parti bünyesinde olumsuz hareketlenmeler yaşandığını hatırlatan partili kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP’ye bağımlı kalınmasından rahatsız olduğunu ve yeni parti hareketlerinin iktidarı üzerinde risk oluşturmasını istemediğini belirtti.



Diğer yandan değişiklik fikrinde, AKP tabanındaki tepki ile birlikte, muhalefetin tek adamlık ve TBMM’nin pasifize edildiğine yönelik eleştirilerin seçmende karşılık bulmasının tetikleyici olduğu ifade edildi.