Meteorolojiden gelen hava durumu raporuna göre ülkenin büyük kısmında parçalı bulutlu ve açık hava hakim olacak. Yurdun iç kesimlerinde hava mevsim normallerinin de altında seyredecek.

Meteorolojiden gelen hava durumu raporuna göre ülkenin büyük kısmında parçalı bulutlu ve açık hava hakim olacak. Yurdun iç kesimlerinde hava mevsim normallerinin de altında seyredecek. Sabah ve akşam saatlerinde yaşanacak buzlanma ve don hadiselerine karşı sürücülere dikkatli araç kullanımı konusunda uyarılar yapıldı. Ülkenin iç bölgelerinde sis ve pus hadisesinin de görüleceği tahmin ediliyor.


Orta ve Doğu Karadeniz karla karışık yağış görülecek!


Bartın, Zonguldak, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kar yağışı etkili olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ise karla karışık yağışla tanışacak. Doğu Anadolu'nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde kar yağışları etkisini gösterecek. Hatay civarında öğle saatlerine kadar sağanak yağışlar görülecek. Öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa ve Mardin'de de sağanak yağışlar etkili olacak.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?


Ülkenin büyük kesimlerinde vatandaşlar adeta buz kesecek. Hava sıcaklığı yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin 10 derece altında kalacak. Günlerce yoğun kar yağışlarının etkili olduğu Marmara Bölgesi'nde ise sıcaklıklar ortalama 4 derece artacak.