Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise konuyla ilgili farklı bir açıklamada bulundu. Herkesin İstanbul'da olacağını öngördüğü depremin Tekirdağ'da meydana geleceğini aktaran Ercan, tehlikeye işaret etti. Felaketin, Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısında yer alan Marmara Ereğli'sinde olacağını aktaran Ercan, bunun gücünün 24 atom bombasıyla aynı güçte olacağını belirtti.

Tekirdağ için felaket olabilir


Depremin bütün Marmara'yı etkileyecek güçte olacağını ifade eden Prof. Dr. Ercan, gerilimin Silivri'nin batısında boşalacağını öne sürüyor. Doğu-batı yönlü kırılacak fayın özellikle Tekirdağ için felaket olabileceğini belirten Ercan, Edirne'ye kadar olan doğrultuda büyük hasarlar olacağını kaydetti.


İlk deprem İstanbul'da olacak


Ercan, İstanbul'a yakın gerçekleşecek depremin çok büyük olmadığını ve büyüklüğünün 6,4 ila 6,7 arasında olacağını kaydetti. İstanbul'da geçmişte olan depremleri örnek gösteren Ercan, söylenen kadar büyük olsaydı, Ayasofya ve Süleymaniye gibi eserlerin ayakta kalamayacağını, surların yıkılacağını söyledi. Ercan, ilk depremin İstanbul'da olacağını ve Küçükçekmece'nin altında yaşanacağını bildirdi.


İzmir'deki asıl deprem henüz gerçekleşmedi


İzmir'deki asıl büyük depremin İzmir kırığı üzerinde gerçekleşeceğini aktaran Ercan, felaketin önüne geçmenin yolunun kentsel dönüşümden geçtiğini söyledi. Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin bu kırık üzerinde olmadığını belirten Ercan, gerilimini sürdüren İzmir fayının gelecekte deprem yaratacağını bildirdi.