Buzağı ödemeleri ne zaman yatacak? TC kimlik numarasına göre buzağı ödemeleri ne zaman yatacak? 2019 yılı 1. dönem buzağı destek ödemeleri gerçekleşecek.

Buzağı ödemeleri ne zaman yatacak? TC kimlik numarasına göre buzağı ödemeleri ne zaman yatacak? 2019 yılı 1.dönem buzağı destek ödemeleri gerçekleşecek. Hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçilere destek olması açısından önemli bir adım atılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli günün erken saatlerinde müjdeli haberi vermişti. Saat 18.00 itibari ile tüm çiftçilerin hesabına para yatacak! Bakan Pakdemirli ilgili kişilerin hesaplarına saat 18.00’dan sonra yatıracaklarını Twitter hesabından duyurmuştu. Buzağı destek ödemeleri ile alakalı açıklamasını yapan Bakan Pakdemirli, TC kimlik numarasına gör buzağı destek ödeme tarihinin TC kimlik numaralarının son hanesine göre yatacağını açıkladı. TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlara 24 Nisan (Bugün) saat 18.00’dan itibaren hızlı bir şekilde yatırılacak. İlgili kişilerin banka hesaplarını saat 18 itibari ile kontrol etmeleri önemlidir.



BUZAĞI DESTEKLERİ NE ZAMAN YATACAK?



T.C. kimlik numaralarının son rakamı 0 olanlara bugün, son rakamı 2 olanlara 30 Nisan, 4 olanlara 8 Mayıs, 6 ve 8 olanlara ise 15 Mayıs saat 18.00'den sonra yapılacak.



BUZAĞI PARASI 2020 NE KADAR?



4 Ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş



Soy kütüğüne kayıtlı 500 TL/Baş



Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş



Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave) 200 TL/Baş



2020 YILI HAYVANCILIK DESTEKLERİ



2020 yılında hayvancılık konusunda verilecek olan destekler aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.



4 Ay ve Üzeri Buzağı ve malak 350



Soykütüğüne kayıtlı buzağı desteklemesi 500



Döl Kontrolü 50 (ek)



Yetiştiricilik Bölgesi İlleri 200 (ek)



Anaç Manda 250



Soy kütüğüne kayıtlı manda 400



Malak 150



Soy kütüğüne kayıtlı Malak 400



Sürü yöneticisi desteği 01 Ocak ve 31 Aralık tarihleri için toplamda 5 bin TL



Koyun-Keçi 25 TL/baş



Tiftik 30 TL/baş

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar


Soğutulmuş Manda, koyun-keçi, İnek sütü Bakanlık tarafından her yıl belirlenir.



Her bir sığır için Bakanlık tarafından her yıl belirlenir.



Tohum (kutu) 70 TL/adet



Yaş koza 50 TL/kg



Arılı kovan 10 TL/adet



Ana arı 15 TL/adet



Damızlık ana arı 40 TL/adet



4 ay ve üzeri buzağı: 2. dönem başvuruları istenilen tarihler arasında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri kanalı ile alınacaktır.



Soy kütüğüne kayıtlı buzağı: 2. dönem başvuruları belirlenen tarihler arasında alınacak olup başvurular Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği' ne yapılacak.



Malak desteklemesi: 150 TL destek için İl ve İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlükleri' ne 400 TL destek için Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği' ne üye olanlar birliklere başvuru yapabileceklerdir.



Organik hayvancılık desteği kapsamında arı yetiştiricisine arılı kovan başına 10-15 lira verilecek.



- 4 ay ve üzeri yaştaki buzağı için 350-600 lira destek verilecek. - Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum,

Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van illerinde doğan buzağılara ilave 100 lira destek ödemesi yapılacak.



Dişi manda ve malak (yavrusu) için 250 lira destek ödenecek.



- Küçükbaş hayvancılığı desteklemek için çoban istihdam desteği, 100 baş ve üzeri anaç koyun keçi varlığına sahip işletmelere veya çobanlara 5 bin lira olarak ödenecek.



- Damızlık koyun-keçi yetiştiriciliğinde, anaç koyun keçi başına 25 lira, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta anaç tiftik keçilerine ilave 20 lira ödeme yapılacak.



- Yerli tosunları mevzuatına uygun kesimhanelerde kestiren yetiştiricilere, hayvan başına 250 liraya kadar destek ödemesi yapılacak.



- Oğlak tiftiğinin kilogramına 30 lira, anamal tiftiğin kilogramına 28 lira ve tali tiftiğin kilogramına 20 lira ödeme yapılacak.