Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten ekonomiye destekler sürüyor. İlk olarak Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınarak faaliyeti durma noktasına gelen işyeri ve işletmelerde çalışanlar için maaş desteği sağlanmıştı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten ekonomiye destekler sürüyor. İlk olarak Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınarak faaliyeti durma noktasına gelen işyeri ve işletmelerde çalışanlar için maaş desteği sağlanmıştı. Şimdi yeni düzenlemelerle ücretsiz izne çıkarılanlar için aylık 1.177 TL ödeme müjdesi geldi! İşsizlik maaşı alamayan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışanlar için ücretsiz izin ödeneğinin detayları belli oldu! Günlük 39,24 TL olarak hesaplanacak ödemenin detaylarını sizler için hazırladık...



Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Hükümet'ten destek adımları ardı ardına geliyor. Yeni tedbirlerle salgının önlenmesine çabalanırken aynı zamanda ekonominin ve istihdamın da bu süreçten en az hasarla sıyrılması planlanıyor. İşveren ve çalışanlar da bu amaçla destekleniyor. Ekonomik ve sosyal yaşama yıkıcı etkileri olan Koronavirüs salgınının hasarlarını en aza indirgemek için açıklanan ilk ekonomi paketinde 100 milyar TL tutarında, Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınmıştı. Şimdi de kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve işsizlik maaşı da alamayan çalışanlar için ücretsiz izin süresince ödeme desteği sağlanacak! 



Kısa Çalışma Ödeneğine 2 milyon Çalışan için Başvuruldu!

Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar! Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar!


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneği ile ilgili İşkur'a yapılan 200 binden fazla firma ve 2 milyona yakın çalışan başvurusunun ivedilikle sonuçlandırılmaya devam edildiğini ve 700 bin kişilik başvurunun onaylandığını duyurdu. 



Kısa Çalışma Ödeneği ile işverene, asgari ücretli çalışanı için aylık 1.752 TL, en çok da brüt ücret üzerinden 4.308 TL maaş desteği sağlanıyor. Böylece istihdama devam şartını sağlayan işverenlere, işçisini işten çıkarmaması sayesinde maaş desteği sunuluyor. Hem işveren hem de çalışan süreci en az hasarla atlatıyor.



İşten Çıkarma Yasaklandı, Ücretsiz İzin Düzenlemesi Getirildi



İşten çıkarma Koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay boyunca yasaklandı! İşveren, işçisini bu zorlu süreçte, 3 ay boyunca keyfi nedenlerle işten çıkaramayacak! Diğer taraftan işveren işçisini ücretsiz izne çıkarabilecek. Ücretsiz izne çıkarılan çalışan için günlük 39,24 TL'den ayda toplam 1.117,20 TL ücret ödenecek. Bu ücret, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Süreç sonunda işten çıkarılan çalışanlar işsizlik maaşından da yararlanabilecek. 



Aylık 1.177,20 TL'lik ücret, İşsizlik maaşı alamayan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılamayan çalışanları kapsayacak. Böylece koronavirüs nedeniyle Devlet, ücretsiz izne çıkarılan çalışana sosyal devlet anlayışı çerçevesinde destek olacak.