Korona virüs vatandaşlarımızı olumsuz yönden etkiledi. Vatandaşlarımız önce işsizlikle daha sonra da işsizlik ile birlikte gelen pek çok sıkıntı ile aynı anda mücadele etmek zorunda kalmışlardır.

Korona virüs vatandaşlarımızı olumsuz yönden etkiledi. Vatandaşlarımız önce işsizlikle daha sonra da işsizlik ile birlikte gelen pek çok sıkıntı ile aynı anda mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Bunun için de vatandaşlarımız sağlanacak olan işsizlik ödeneklerinden yararlanmak istiyorlar. Vatandaşlarımız işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları nelerdir? İşsizlik fonunun kullanılamadığına dair söylemler ile ilgili yapılan açıklamalar nelerdir? Gibi pek çok soruyu merak ediyorlar. Vatandaşlarımızın araştırmaları devam ederken biz de araştıran ve merak eden vatandaşlarımız için ayrıntıları haber kaynağımızda paylaştık.

Vatandaşlarımız korona virüs ile birlikte gelen ekonomik olumsuzluklardan dolayı oldukça mağdur olmuşlardır. Ülkemizin en büyük sorunlardan bir tanesi olan işsizlik vatandaşlarımız için korona virüs sürecinin başlamasıyla birlikte daha da çok ekonomik sıkıntıyı beraberinde getirdi. Vatandaşlarımız zaten az maaşlar ve ülkemizde olan işsizlikle mücadele etmeye çalışırken bir de vatandaşlarımız korona virüsün getirdiği olumsuz etkilerle birlikte bütçe krizleri yaşamışlardır. Bununla birlikte de vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma gelmişlerdir. Sosyal devlet anlayışına sahip olan devletimiz vatandaşlarımız için her daim yardımlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız için devlet tarafından yapılan destek ödemelerinden bir tanesi de işsizlik ödeneğidir.  Vatandaşlarımız bu ödeneklerden yararlanmak için sırada bekliyorlar. Bu konu ile ilgili vatandaşlarımız tarafından yapılan araştırmalar devam ediyor.

İŞSİZLİK FONU KULLANILMIYOR MU?

Vatandaşlarımız korona virüs ile birlikte pek çok ekonomik sıkıntıya girmiştir. Ekonomik sıkıntılar peş peşe gelmiş ve vatandaşlarımız bu sıkıntılarla mücadele edemeyecek duruma gelmiştir. Vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi de işsizlik problemdir. Vatandaşlarımızın bu konuda devletten talepleri her geçen gün daha çok artıyor. Vatandaşlarımız işsizlik fonu ile ilgili gelen söylemler hakkında araştırma yapıyorlar. Vatandaşlarımız gelen işsizlik fonu iddiaları ile ilgili gelecek olan açıklamaları bekliyorlar. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın ilgi odağı işsizlik ödenekleri hakkındaki gelişmelerdir.

Vatandaşlarımız için oldukça önemli olan işsizlik ödenekleri ile ilgili vatandaşlarımız merakla araştırmalarını sürdürüyor. İşsizlik fonunun kullanılmadığına dair iddialar geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Vatandaşlarımız her yerden yapılacak olan açıklamaları araştırıyorlardı. Vatandaşlarımızın beklediği açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Selçuk, yaptığı açıklamada işsizlik fonunun doğru kullanılmaması gibi bir durum söz konusu değildir ifadelerini kullandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kamu kurumlarının bütçelerine ilişkin sunum gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK açıklama yaptı!

Geçtiğimiz günlerde işsizlik fonunun doğru kullanılmadığı yönünde iddialar vardı. Vatandaşlarımız için işsizlik ödeneklerinin oldukça önemli olduğu bu dönemde gelen iddialar hakkında araştırma yapan vatandaşlarımız gelecek olan açıklamaları bekliyorlar. Vatandaşlarımız açıklamaları bekliyorken açıklama Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geldi. Bakan Selçuk açıklamasında "Fon, teşviklere, iş başı eğitim programlarına, asgari ücret desteğine, aktif iş gücü hizmetleri programlarının da olduğu kalemlere gidiyor. Dolayısıyla, fonun doğru kullanılmadığı gibi bir durum söz konusu değil. Doğru kullanılmamış olsaydı şu anda bu kadar ödemeyi yaptıktan sonra 100 milyar lirayı aşkın meblağ bulunmazdı." Sözlerini kullandı.