Gazeteci Can Ataklı, kişisel YouTube hesabından paylaştığı bir video ile gündemde geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden el çekmesi için büyük çaplı olayların meydana gelmesi gerektiğini dile getiren Ataklı büyük tepki çekti.

Gazeteci Can Ataklı, kişisel YouTube hesabından paylaştığı bir video ile gündemde geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden el çekmesi için büyük çaplı olayların meydana gelmesi gerektiğini dile getiren Ataklı büyük tepki çekti. Erdoğan'ın görevi bırakmasının kolay olmadığının altını çizen Ataklı, büyük bir halk öfkesinin uyanması gerektiğini kaydetti. Ataklı ayrıca, günümüz şartlarında Türkiye'de darbe yapabilecek bir gücün kalmadığını da aktardı.


"Büyük çaplı bir felaket gerek"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yıldır görev başında olduğunu hatırlatan Ataklı, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını bırakması için yangın, sel ve deprem gibi büyük çaplı felaketlerin yaşanması gerektiğinin altını çizdi. Ataklı, Avustralya'da çıkan yangınlar gibi büyük yangınların çıkması ya da TSK'nın askeri başarısızlığı gibi felaketler sonucu Erdoğan'ın oylarının düşebileceği kaydetti.

Cumhuriyet gazetesinin haberi de tartışma yarattı!


Öte yandan Cumhuriyet gazetesinin bir haberi de tartışma yarattı. Twiiter'dan yayımlanan haberde, "Adnan Menderes'in erken seçime gitmeyi açıklaması halinde 27 Mayıs 1960 darbesinin engellenebileceği" ifadeleri İlker Başbuğ'un fotoğrafı kullanılarak paylaşıldı.


Fahrettin Altun'dan cevap geldi!


Hem Can Ataklı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki ifadelerine hem de Cumhuriyet gazetesinin paylaşımına Cumhurbaşkanlığından sert cevap geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ataklı'nın "Maalesef Türkiye'de darbe kabiliyeti" ile Cumhuriyet gazetesinin paylaşımının eş zamanlı olduğuna işaret etti. Altun, bu kesimlerin "darbe heveslisi" olduğunu belirtti.