CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası hakkında açıklama yaptı. Açıklamalarında, bu tür bir istifanın Türkiye devletinin tarihinde bir ilk olduğuna ve açıklama yapılmadığına değinen Kılıçdaroğlu, "bu bir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası hakkında açıklama yaptı. Açıklamalarında, bu tür bir istifanın Türkiye devletinin tarihinde bir ilk olduğuna ve açıklama yapılmadığına değinen Kılıçdaroğlu, "bu bir devlet krizidir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün akşam saatlerinde istifasını Instagram'dan açıkladıktan sonra Twitter hesabını kapatmıştı. Bakan Albayrak'a AK Parti yetkililerinin bile telefon yoluyla ulaşamadığı, bakanlıktaki yetkililerin bile ulaşamadıkları iddialar arasında yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise dün akşam bazı yetkililerle görüştüğü ve istifadan dolayı "zor durumda kaldığı" Reuters'a açıklama yapan üst düzey AK Partili yetkili tarafından açıklanmıştı.

Kılıçdaroğlu, uzun saatler geçmesine rağmen açıklama yapılmamasına tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir aile şirketi midir? Neden çıkıp açıklama yapılmıyor?" dedi.