Corona virüs teneffüs sıkıntısı ve öksürük ateş, şiddetli solunum şikâyetleri ile gelinmiş vakalar yapılan laboratuar incelemeleri ile tanıtlanmaktadır. Hızlı bulaşması ve ölüm oranlarının sıklıkla görülebilmesi COVID-19 Hastalığı olarak kabul edilmiştir

Corona virüs teneffüs sıkıntısı ve öksürük ateş, şiddetli solunum şikâyetleri ile gelinmiş vakalar yapılan laboratuar incelemeleri ile tanıtlanmaktadır. Hızlı bulaşması ve ölüm oranlarının sıklıkla görülebilmesi COVID-19 Hastalığı olarak kabul edilmiştir.



Nasıl Bulaşır?



Panik değil alacağınız tedbirler sizi bu hastalıktan koruyacaktır. Şu ana kadar gerçekleşen ölümlü vakaların ekseriyetle 60 yaşın üstündeki bireyler veya kronik hastalığı olan bireyler olmuştur. 50 yaşın altında ölüm binde dörtken, . 9 yaşın altında ölüm vakası şimdiye kadar görülmemiştir. Sıklıkla Çin’den bildirilen vakalar son günlerde ülkemizde de görülmüştür. Temel olarak damlacıkla bulaşmakta olduğundan hasta ile şahıs arasında bir metre uzaklık olması gerektirir. Hastalık bulaş sonrası 2 ila14 günde ortaya çıkmaktadır. Solunum yollarında yaşanan sıkıntılarla beraber hapşırık ve öksürük ile kişilerin havaya saçmış olduğu damlacıklar havadan yerdeki yüzeyleri kapı kolları, gibi benzeri yerlere dokunulması sonucunda ellerle ağız ve gözlere dokunulmasıyla bulaşabilir.



Corona Virüsten Korunma



Solunum yolları ile ilgili sıkıntılı olanlar, nezle grip gibi soğuk algınlığına bağlı öksürüğü olan kişileri, toplu alanlarda maske kullanımına dikkat edilmelidir. Özellikle toplu alanlarda ortak alanlara yüzeylere elle dokunulmamalıdır. Dışarıdan geldikten sonra eller yıkanmalı sıklıkla kolonya ve dezenfeksiyon jeli kullanılması koruyucudur. Bunun yanında ılık su ile gargara yapılması, bol miktarda su ve sıvı tüketilmesi virüsün vücutta yerleşmesini önleyebilir. Ayrıca düzenli beslenme, her gün belli bir zaman açık havaya çıkılması, kapalı alanların belli sıklıklarla havalandırılması, uyku düzenine dikkat edilmesi, virüsün vücuda yerleşmesini büyük oranda önleyecektir.



Hastalığın Belirtileri



Ateş, bulantı kusma, geçmeyen öksürük ve nefes darlığıdır.



Nasıl Tedavi Edilmelidir?



 Corona virüs hastalığının hafif seyirli görülen bireylerde İlaç tedavisine gerek kalmazsınızın iyileşebilir. Ancak hastalık belirtisi görülen kişilerde hastalığın azaltılması için ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar bol sıvı takviyesi ve dinlenmesi önerilir. Hastalığın ağır seyrettiği durumlarda kişilerin hastanede yatış halindeyken tedavileri gerekebilir. Corona Virüsünden korynmak isteyen herkes bu önlemleri almalıdır.



Corona (COVID-19) virüsü için Alınacak Önlemler



l Grip soğuk algınlığı belirtileri varsa virüs taşıyıcı olabilirsiniz. Toplu alanlarda girdiğinizde hastalık bulaştırmamak için maske takın.



l Ellerin sıklıkla yıkanması



l Diğer zamanlarda kolanya arınık jeli ile arınık hale getirilmesi.



l  Yakın temastan kaçınılması



l Çok gerekmedikçe dışarı çıkmaktan kaçınılması



l Virüsün yayılmasını önlemek için, düzenli el yıkanmasının yanı sıra,



Öksürme ve hapşırma esnasında ağız ve burnun bir mendil ya da peçete ile kapatılması

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar


l Evdeki kapı kolu gibi benzeri tüm yüzeylerin dezenfekte edilmesi



Corona virüsü ve diğer tüm solunum yolu hastalıklardan korunabilmek için düzenli olarak uygulanması önerilmektedir.