Çin devletinin Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü tüm dünyanın alarma geçmesine sebebiyet verdi. 2019-nCoV adı verilen tehlikeli virüs, şiddetli öksürük, ateş, mide bulantısı, kas ve eklem ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Çin devletinin Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü tüm dünyanın alarma geçmesine sebebiyet verdi. 2019-nCoV adı verilen tehlikeli virüs, şiddetli öksürük, ateş, mide bulantısı, kas ve eklem ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Tehlike saçan virüsün henüz tedavisi olmadığı ve en az 1 yıl süre içerisinde tedavi üretilebileceği biliniyor.



Corona Virüsü Nasıl Bulaşıyor?

İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün! İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün!


Corona virüs, birçok canlıda farklı farklı hastalıklarla kendini gösterebilir. İnsanlar, maymunlar, kedi, köpek ve kemirgen hayvanlara bulaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca bu virüs en çok kış aylarında ortaya çıkarak hızla yayılma potansiyeli gösteriyor. Karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemlerinde de hasar verdiği uzmanlar tarafından gözlemlendi. Öksürme ve hapşırma yoluyla aynı grip gibi hızla yayılabiliyor. Virüsün aktif olduğu bölgelere temas edildiğinde, eli ağız veya buruna temas ettirmek, enfeksiyonun bulaşmasına sebebiyet veriyor.



Belirtileri Nelerdir ve Tanısı Nasıl Konulur?



Corona virüsü üst solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olduğu için öksürme, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve nefes darlığı gibi belirtiler seyrediyor. Bu virüs bazen zatürre gibi ağır üst solunum yolları hastalıklarına sebep olabilir. Bu durum bağışıklık sistemi yetersizliği olan kişilerde ve yaşlılarda daha sık görülür. Gerektiğinde polimeraz zincir reaksiyonu veya serolojik tetkikler aracılığıyla teşhis konulur.



Korunmak İçin Önlem Alın!



Enfeksiyondan korunmak ve yayılmasını azaltmak amacıyla yapılan en standart uygulama el yıkamaktır. Hapşırırken veya öksürürken mutlaka elinizle ağzını kapatın. Bu zamanda yapılması gereken en basit uygulamaları atlamayın. Üst solunum yolu hastalığı belirtisi gösteren kişilerden mümkün mertebe uzak durun. Sevdiklerinizi ve yakınlarınızı bu tedbirleri almaları için bilgilendirin. Kapı kolları gibi çok sık temas edilen noktaları sık sık dezenfekte edin. Çiğ ya da pişmemiş et ürünlerini tüketmekten kaçının. Kalabalık alanlarda basit hijyen kurallarına uymak, az da olsa virüsün yayılmasını ve gücünü azaltacaktır.