Sayın Fahrettin Koca tarafından açıklanan güncel verilere göre 21 Mart 2020 tarihi itibariyle vaka sayısının 670 olduğu tespit edilmiştir. 20 Mart 21 Mart tarihleri arasındaki geçen sürede 3656 şüphelinin teste tabi tutulduğu açıklandı.

Sayın Fahrettin Koca tarafından açıklanan güncel verilere göre 21 Mart 2020 tarihi itibariyle vaka sayısının 670 olduğu tespit edilmiştir. 20 Mart 21 Mart tarihleri arasındaki geçen sürede 3656 şüphelinin teste tabi tutulduğu açıklandı. Yapılan araştırmalar sonucunda 311 yeni vakanın tespitiyle 670 virüs tanısı konulmuş hasta tespit edildi. Virüsün ölümcül tehlikelere neden olduğu yönündeki söylemler nedeniyle insanlar telaşlanıyor. Türkiye'de alınan bütün önlemlere rağmen hastalığın hızla yayılması ne yazık ki önlenemiyor. Yaşlı ve gençlerin sokağa çıkmaya devam ettiği bugünlerde ne yazık ki önlxmlerin alınmasına aldırış etmeden hala sokağa çıkan kişiler çıkmayan kişilerden ciddi tepkiler alıyorlar.



Corona Virüsü Nedeniyle Uzaktan Eğitim Başlıyor Mu?



Birçok üniversitede yaşanan gelişmeler sonucunda uzaktan eğitim kısa süre içerisinde başlamıştı. Corona virüsü tedavisiyle alakalı çalışmaların devam ettiği süre içerisinde okulların kalabalık bir toplum ortamı olduğu için kapatılmasıyla önemli bir tedbir alınmış olundu. Bunun üzerine bazı üniversiteler ve eğitim kurumları kısa bir ara verdikten sonra uzaktan eğitim programını uygulamaya başladılar. Ancak bazı üniversiteler bu uygulamayı yürürlüğe koymamışlardı. Açıklanan son bilgilere göre bütün YÖK tarafından bütün üniversiteler bu hususta bilgilendirildi. Sonuç olarak uzaktan eğitimin devam edeceği belirtildi. Akademik yaşantının sekteye uğramaması için üniversitelerin eğitime aralıksız devam etmesi bekleniyor. Öğrencilerin derslere hangi şartlarda katılacağı ise merak konusu oldu.



Corona Virüsü Tedavisi Bulundu Mu?



Tedavi çalışmaları uzun süreden beri devam eden Corona virüsü tedavisi hakkında çalışmalar hala devam ediyor. Corona virüsü tedavisi bulundu mu sorusu ise son günlerin popüler sorusu haline geldi. Google'da veya diğer arama motorlarında herkes tarafından araştırılan bu soruyu bazı sahte gazetecilik yapan kuruluşlar okurları sitelerine çekmek için kullanmaya başladı. Uygulanan tedavileri işe yarıyor gibisinden yayınlayan kuruluşları tamamıyla yadırgıyoruz. Toplum sağlığı açısından toplumun bu denli yanlış yönlendirilmesine olanak veren bu tarz haber sitelerine tepki gösterilmelidir. Toplum sağlığı açısından gerekli önlemlerin alınması için Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgileri aktarmak bütün Türk habercilik sisteminin boynunun borcudur. Corona virüsü tedavisi hakkında net bilgiler henüz elde edilememiştir.



İşe Yaradığı Söylenen Tedaviler Türkiye'de Uygulanıyor Mu?

EMEKLİ maaşı alanlar dikkat! GECE açıklanan haber ile birlikte, EK ÖDEME olarak 11000 TL Verilecek EMEKLİ maaşı alanlar dikkat! GECE açıklanan haber ile birlikte, EK ÖDEME olarak 11000 TL Verilecek


Dünya seferber olmuş durumda! Söylenen tedavilerin işe yaraması durumunda diğer ülkelerde bu konuda bilgilendiriliyor. Bunun üzerine koyarak tedaviyi geliştirmek adına bütün sağlık ekipleri seferber olmuş durumdadır. Türkiye'de akşamları saat 21.00'da bütün illerde alkış etkinliğinin yapılması ise sağlık çalışanlarına destek olmak açısından takdir edilesi bir durumdur. Yurt dışından alınan tedavi bilgileri ve Türkiye'nin elinde bulunan bilgiler ile ölümlerin önüne geçilmesi bekleniyor. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalar neticesinde Türkiye'deki önlemler her geçen gün arttırılıyor.



Corona Virüsü Psikolojik Etkiler Yaratıyor Mu?



Corona virüsü paniğinin yol açtığı psikolojik etkenlerde mevcuttur. Hastahanelere nefes alamadıkları, ateşi olduğunu, öksürük sorunu yaşadığını ve dahi başka belirtileri taşıdığını düşünen birçok hasta gidiyor. Çoğunlukla bu durum karşısında sağlık ekipleri mağdur oluyor. Ancak insanların psikolojik açıdan belirtilerden birine bile sahip olmaları gözlerini korkutuyor. Hastalık belirtilerine sahip olanların hastahaneye gitmeleri kadar doğal bir durum zaten yok. Ancak hasta olmamalarına rağmen bazı kişiler kuruntu yapabiliyorlar. Bu yüzden psikolojik olarak sizi rahatsız eden film, dizi, müzik ve Corona virüsü sohbetlerinden uzak durun. Özellikle WhatsApp, Twitter ve İnstagram'da dolaşan asılsız bilgilere kulak asmayın. Aksine bu bilgileri gördüğünüzde haberin asılsız olduğunu belirterek diğer insanların bilinçlenmesine yardımcı olun. Psikolojik olarak bu yalancı haberler ile insanların etkilendiği kavranmalıdır. Bu haberlere inanmamalı ve bilinçli bir vatandaş olarak bu haberleri spam veya uygunsuz içerik olduğu yönünde şikayet ederek haberin yayılmasını engellemeye çalışmalısınız.