Tüm Dünyayı adeta esir eden Koronavirüs salgını, Türkiye'de de sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hükümet ise Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşa destekleri peş peşe sıralarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlana

Tüm Dünyayı adeta esir eden Koronavirüs salgını, Türkiye'de de sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hükümet ise Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşa destekleri peş peşe sıralarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca 9 sektör mücbir sebep kapsamına alındı! Bu 9 sektörde vergi beyanname, bildirim ve ödemeler, 6 ay süreyle ertelendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karar hangi sektörleri kapsıyor? Vergi beyanname, bildirim ve ödemeleri hangi sektörlerde ertelendi? Detayları haberimizde sizler için hazırladık...



Tüm Dünyada ağır şekilde hissedilen Koronavirüs salgını, etkilerini Türkiye'de de gösteriyor. Türkiye'de Koronavirüs salgını plato aşamasına çok yaklaşsa da henüz pik noktasına ulaşılmadığı belirtiliyor. Bu ortamda, Devletten vatandaşa yönelik destekler ve ekonomik rahatlama adına yardımlar da sürüyor. Bu zorlu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 9 sektörde mücbir sebep kapsamına alındı! Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 sektörü kapsama alarak vergi beyanname, bildirim ve ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği açıklandı! Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'erteleme' kararını duyurdu! 



9 SEKTÖRDE BEYANNAME, BİLDİRİM VE ÖDEMELER 6 AY SÜREYLE ERTELENDİ!



Başkan Yedikaya, tüm Dünyada hissedilen Koronavirüs salgınının Türkiye'de de etkili olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izni çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın mücbir sebep kapsamına aldığı 9 sektörü şu şekilde sıraladı:



"1- Perakende Ticaret ve alışveriş merkezleri

2- Demir Çelik ve Metal Sanayi

3- Otomotiv

4- Lojistik ulaşım

5- Sinema ve tiyatro faaliyetleri

6- Konaklama

7- Yiyecek ve içecek hizmetleri

8- Tekstil ve Konfeksiyon faaliyetleri

9- Etkinlik ve organizasyon sektörleri"

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!


İNŞAAT, MOBİLYA VE DİĞER SEKTÖRLERDE VERGİ ERTELEMESİ GELECEK Mİ?



Yukarıda sayılan 9 sektör için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası doğrultusunda vergi beyanname, bildirim ve ödeme süreleri 6 ay ertelendi! Başkan Yedikaya, salgın süresince, Koronavirüsten dolaylı ve doğrudan etkilenen pek çok sektör daha olduğunu belirterek mimar, mühendis, avukat şahıs gelir vergisi mükellefleri veyahut kurumlar vergisi mükelleflerinin de kapsam içine alınmasını istedi. Teknopark müdürlükleri, diş medikal malzeme satışı yapan firmalar, diş hastaneleri kapalı olmasına karşın bu sektörlerin de kapsam dışında kaldığını belirten Yedikaya, duran inşaat sektörüne rağmen inşaat ve mobilya imalatı yapan firmaların da mücbir sebep kapsamı dışında tutulduğunu aktararak tüm beyannamelerin 6 ay süreyle ertelenmesini istedi. Başkan Yedikaya açıklamasında "Bir gün yapılacak bir erteleme sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bu dönemde zorunlu bir hal almıştır. Bakanlık çok acil olarak tüm beyanname bildirim ve ödemeleri Temmuz ayına ertelemelidir." cümlelerini kullandı.