Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni ABD Başkanlık seçimlerini kaybetmesi sonrasında Joe Biden'i tebrik ettikten kısa süre sonra Başkan Donald Trump'a mesaj gönderdi. Başkan Donald Trump'a mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni ABD Başkanlık seçimlerini kaybetmesi sonrasında Joe Biden'i tebrik ettikten kısa süre sonra Başkan Donald Trump'a mesaj gönderdi. Başkan Donald Trump'a mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı dikkat çekti.

Erdoğan mesajında: "Sayın Başkan, ülkenizde gerçekleştirilen seçimlerin, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Resmî seçim sonuçları ne şekilde tecelli ederse etsin,son dört yıllık Başkanlık döneminizde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak çıkar ve değerlerimiz temelinde gelişmesi için ortaya koyduğunuz samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulanmasını engellemiş, Joe Biden'in partisi tarafından uygulanmak istenen yaptırımlara karşı çıkmış ve zaman zaman Türkiye'nin yanında yer alarak Türkiye'ye yönelik bazı siyasi destekler vermişti.