Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine alınan tedbirler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 20 Kasım Cuma günü saat 20.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine alınan tedbirler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 20 Kasım Cuma günü saat 20.00'de yürürlüğe giren tedbirler, salgını engelleyebilmek amacıyla uygulamaya konulmuştu. Buna göre hafta sonları 20.00-10.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geldi. Kafe, restoran, AVM VE market gibi işletmelerin kapatma saati 20.00'ye çekildi. Kafe ve restoranlarda sadece paket servis ve gel-al uygulamasına geçildi.


"Kurallara uymayanlar var, salgın kaçınılmaz"


Cuma namazı çıkışı sonrası alınan tedbirlere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirlere uymayan vatandaşların bulunduğunu söyledi. Maske takmayan, açık alanda sigara içen ve sosyal mesafeyi umursamayan kişilerin bulunduğunu belirten Erdoğan, salgındaki görülen artışın kaçınılmaz olduğunu aktardı. Alınan tedbirlerin yerinde olduğunu kaydeden Erdoğan, tedbir almaya mecbur olduklarını ifade etti.


Kanal İstanbul Projesi yorumu


Kanal İstanbul Projesi'nin kendi çılgın projesi olduğunu aktaran Erdoğan, projeyle ilgili yerli ve yabancı yatırım tekliflerinin geldiğini belirtti. Bu projenin şimdiki bir numaralı projeleri oluğunu aktaran Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Ulaştırma Bakanı'nı bu projede görevlendirdiklerini söyledi.