Cuma namazının ardından basın mensuplarına demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki önemi meselelere dair değerlendirmeler yaptı. Çin aşılarıyla ilgili gelen sorular üzerine kendi alanının tıp değil ekonomi olduğunu hatırlatan Erdoğan, aşıyla ilgili

Cuma namazının ardından basın mensuplarına demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki önemi meselelere dair değerlendirmeler yaptı. Çin aşılarıyla ilgili gelen sorular üzerine kendi alanının tıp değil ekonomi olduğunu hatırlatan Erdoğan, aşıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kendi profesör danışmanlarından bilgi aldığını belirtti. Çin'in SinoVac aşısından ilk etapta 4,5 milyon doz alacaklarını kaydeden Erdoğan, toplamda 50 milyon SinoVac aşısı siparişi verdiklerini kaydetti. Erdoğan, sıra kendilerine gelince herkes gibi aşı olacaklarını yineledi.

"Putin'e karşı aynı hisleri besliyorum"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisi hakkındaki "Erdoğan sözünde duran bir lider" ifadeleri de soruldu. Aynı hisleri kendisinin de Putin'e karşı beslediğini kaydeden Erdoğan, Rus liderin verdiği sözü tutan "özü sözü bir" bir lider olarak niteledi. Erdoğan Rusya ile teknolojik, kültürel, diplomatik ve askeri alanlarda birçok işbirliğine gittiklerini kaydetti.


"Yılbaşında yoğun denetimler var"


Yılbaşı kutlamalarında bir araya gelmenin ve kalabalık ortamlarda bulunmanın yasak olduğunu hatırlatan Erdoğan, güvenlik güçlerinin yoğun denetimler gerçekleştireceğini aktardı. İsrail ile ilişkilerin yok denecek düzeyde kesintiye uğramadığını kaydeden Erdoğan, Filistin meselesi farklı türlü gelişseydi İsrail ile çok daha iyi ilişkilerinin olacağını ifade etti.